Projectfactuur journaliseren

Je kunt vanuit Profit Projecten projectfacturen journaliseren naar Profit Financieel.

Hiermee boek je de facturen en creditnota's door naar de financiĆ«le administratie en worden journaalposten in Profit Financieel gegenereerd. Facturen en creditnota’s die je hebt gejournaliseerd kun je niet meer wijzigen vanwege de integratie met Profit Financieel. Dit geldt ook voor de journaalposten.

Projectfacturen journaliseren:

1. Ga naar: Projecten / Facturering / Journaliseren.

Als je werkt met meerdere administraties gebruik dan een weergave waarin de administratie is toegevoegd, zodat je kunt zien wat je selecteert.

2. Selecteer de administratie en de integratiesoorten waarvoor je de facturen wilt journaliseren.

Als je naast Profit Projecten ook Profit Abonnementen of Profit Cursusmanagement gebruikt, kun je ook deze facturen journaliseren. Deselecteer deze integratiesoorten, als je de verschillende soorten facturen apart wilt journaliseren.

3. Klik op: Volgende.
  4. Selecteer de (credit)facturen die je wilt journaliseren.
  5. Klik op: Volgende.
  6. Vink Datum boeking facturen gelijk aan factuurdatum aan als je de factuurdatum als boekingsdatum wilt gebruiken in de journaalpost. Als je dit veld uitvinkt dan gebruik je de Datum boeking facturen als boekingsdatum.
  7. Vul de boekingsdatum in. Dit veld kun je alleen invullen als je Datum boeking facturen gelijk aan factuurdatum hebt uitgevinkt.

Let op:

Met de boekingsdatum geef je aan in welke periode de omzet valt. De boekingsdatum is de datum waarop het financiƫle feit betrekking heeft. De boekstukdatum is de factuurdatum en deze is belangrijk voor de btw-aangifte. De boekingsdatum kan dus verschillen ten opzichte van de boekstukdatum.

Zie ook in de help Wat is het verschil tussen boekingsdatum en boekstukdatum.

8. Klik op: Voltooien.

De facturen zijn nu gejournaliseerd.

Direct naar

1. Journalisering projectfactuur
  2. Projectfacturering inrichten
  3. Facturatie inrichten
  4. Journalisering projectfacturen inrichten
  5. Journaliseren verkoopfacturen verdichten per projectfase inrichten
  6. Projectfacturen journaliseren
  7. Omzet Projectfacturen over meerdere periodes verdelen
  8. Periode corrigeren van gejournaliseerde projectfactuur via memoriaal boeken