Projectfacturering inrichten

Voordat je met Profit Projecten kunt factureren moet je eerst een aantal instellingen inrichten. Ook moet je de integratie met Profit Financieel inrichten.

Inhoud

Beschrijving

Voor de inrichting van projectfacturering gebruik je gegevens uit Profit Algemeen en Profit Financieel. Wij gaan ervan uit dat je deze basisinrichting in Profit al hebt ingericht.

De lay-out van de projectfactuur is instelbaar, waarbij je zelf kunt bepalen welke informatie op de factuur moet worden afgedrukt. Ook kun je aangeven hoe de factuurregels op de factuur gegroepeerd moeten worden en kun je de factuurregels laten verdichten. Je kunt van verschillende lay-outs gebruik maken, die per verkooprelatie of per project kunnen worden aangestuurd.

De lay-out die je wilt gebruiken bij het afdrukken van projectfacturen, leg je vast in het verkooprelatieprofiel. Per verkooprelatie kun je een verkooprelatieprofiel selecteren.

Meerdere administraties

Aan de hand van het veld Administratie van een project bepaalt Profit in welke administratie er gefactureerd en gejournaliseerd moet worden.

Daarnaast is het van belang om te weten welk verkoopdagboek staat ingesteld via Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Integratiesoort in de eigenschappen van de integratiesoort voor facturen. De integratiesoort wordt per administratie aangemaakt.

Als je werkt met OHW in de projectadministratie dan kun je het veld Administratie zowel in de eigenschappen van het project als in de projectgroep niet invullen of wijzigen.

Werkwijze

Zie ook