Btw-plicht splitsen instellen

Je kunt in Profit instellen dat de journalisering van de opbrengsten van de facturen moet worden gesplitst per btw-plicht tussen bijvoorbeeld binnenlandse en buitenlandse omzetten. Bij de integratie van de facturen naar Profit Financieel zal Profit dan de opbrengst per btw-plicht op een aparte grootboekrekening boeken. Deze grootboekrekeningen voor de integratie van de btw-plicht leg je vervolgens vast bij een Artikelgroep en/of een Integratiegroep.

Opbrengst facturering binnen- en buitenland btw-plicht splitsen instellen:

1. Ga naar:
    • Projecten / Beheer / Instellingen / Facturering/voorraad
    • Ordermanagement / Beheer / Instellingen
    • Abonnementen / Beheer / Instellingen
  2. Ga naar het tabblad: Algemeen.
  3. Vink Opbrengst splitsen per btw-plicht aan.

Als je dit veld aanvinkt wordt het tabblad Integratie btw-plicht zichtbaar in de eigenschappen van een Artikelgroep en een Integratiegroep.

Grootboekrekeningen bij Artikelgroep en Integratiegroep instellen:

1. Ga naar:
    • Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Integratiegroep
    • Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Artikelgroep
  2. Open de eigenschappen van de Artikelgroep of Integratiegroep.
  3. Ga naar het tabblad: Integratie btw-plicht.
  4. Selecteer de grootboekrekeningen bij Rek. opbrengst en Rek. creditering bij de betreffende onderdelen. Je moet de grootboekrekeningen voor de omzet buitenland (bijvoorbeeld 8150 Omzet buitenland) wel al hebben toegevoegd.
  5. Klik op: Opslaan en sluiten

Je moet voor de juiste werking in de eigenschappen van de debiteur(en) de Btw-plicht hebben ingesteld.

Zie ook

Direct naar

1. Projectfacturering inrichten
  2. Projectfacturering autoriseren
  3. Algemene instellingen projectfacturering
  4. Verzamelen van projectfacturen instellen
  5. Verkooprelatieprofiel inrichten voor projectfacturering
  6. Verkooprelatie/debiteur inrichten voor projectfacturering
  7. Project instellen voor (afwijkende) projectfacturing
  8. Nummering projectfacturen
  9. Rapportlay-out Projectfactuur instellen
  10. Facturering binnenland en buitenland btw-plicht splitsen
  11. G-rekening in projecten