Btw-plicht splitsen instellen

Je kunt in Profit instellen dat de journalisering van de opbrengsten van de facturen moet worden gesplitst per btw-plicht tussen bijvoorbeeld binnenlandse en buitenlandse omzetten. Bij de integratie van de facturen naar Profit Financieel zal Profit dan de opbrengst per btw-plicht op een aparte grootboekrekening boeken. Deze grootboekrekeningen voor de integratie van de btw-plicht leg je vervolgens vast bij een Artikelgroep en/of een Integratiegroep.

Opbrengst facturering binnen- en buitenland btw-plicht splitsen instellen:

1. Ga naar:
    • Projecten / Beheer / Instellingen / Facturering/voorraad
    • Ordermanagement / Beheer / Instellingen
    • Abonnementen / Beheer / Instellingen
  2. Ga naar het tabblad: Algemeen.
  3. Vink Opbrengst splitsen per btw-plicht aan.

Als je dit veld aanvinkt wordt het tabblad Integratie btw-plicht zichtbaar in de eigenschappen van een Artikelgroep en een Integratiegroep.

Grootboekrekeningen bij Artikelgroep en Integratiegroep instellen:

1. Ga naar:
    • Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Integratiegroep
    • Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Artikelgroep
  2. Open de eigenschappen van de Artikelgroep of Integratiegroep.
  3. Ga naar het tabblad: Integratie btw-plicht.
  4. Selecteer de grootboekrekeningen bij Rek. opbrengst en Rek. creditering bij de betreffende onderdelen. Je moet de grootboekrekeningen voor de omzet buitenland (bijvoorbeeld 8150 Omzet buitenland) wel al hebben toegevoegd.

Pro_Facturering binnenland en buitenland btw-plicht splitsen

5. Klik op: OK

Je moet voor de juiste werking in de eigenschappen van de debiteur(en) de Btw-plicht hebben ingesteld.

Zie ook

Direct naar

1. Projectfacturering inrichten
  2. Projectfacturering autoriseren
  3. Algemene instellingen projectfacturering
  4. Verzamelen van projectfacturen instellen
  5. Verkooprelatieprofiel inrichten voor projectfacturering
  6. Verkooprelatie/debiteur inrichten voor projectfacturering
  7. Project instellen voor (afwijkende) projectfacturing
  8. Nummering projectfacturen
  9. Rapportlay-out Projectfactuur instellen
  10. Facturering binnenland en buitenland btw-plicht splitsen
  11. G-rekening in projecten

Process

Btw/icp

Work area

Projecten Abonnementen Ordermanagement