Specifiek team via voorcalculatie toevoegen/uitbreiden

Je kunt van de medewerkers in de voorcalculatie een specifiek team maken of je kunt een specifiek team via de voorcalculatie uitbreiden. Er mag dan aan het project niet al een algemeen team gekoppeld zijn.

Dit moet je hebben ingesteld in de boekingslay-out van de voorcalculatie.

Het aanmaken van een team in de voorcalculatie is ook mogelijk als je voor de nummering van de voorcalculatie de instelling Nummer offerte gelijk aan nummer project gebruikt.

Als je de voorcalculatie wijzigt dan voegt Profit alleen nieuwe teamleden aan het bijbehorende specifieke team toe. Als er een generiek team gekoppeld is, kan er geen wijziging in het team worden doorgevoerd.

Bij het maken van een voorcalculatieregel neemt Profit de voorkeur werksoort van de medewerker, als teamlid in het team. Als de voorkeur werksoort leeg is bij het teamlid in het team, dan neemt Profit de voorkeur werksoort van de teamrol in het team.

Specifiek team via voorcalculatietoevoegen/wijzigen in InSite:

1. Open InSite.
  2. Ga naar: Projecten.
  3. Open het project.
  4. Voeg een voorcalculatie toe of open de bestaande.
  5. Klik op: Selecteren.
  6. Voeg regels toe.
  7. Klik op: Opslaan en sluiten.

Afhankelijk van de instellingen in de boekingslay-out van de voorcalculatie vraagt Profit of je van deze Voorcalculatie een team wilt aanmaken of wijzigen.

8. Klik op: Ja, als je dat wilt. Profit voegt dan het specifieke team toe of voegt extra regels toe aan het bestaande specifieke team.

Profit voegt het team toe met de teamleden waar werksoortregels of kostenregels op staan in de voorcalculatie.

In InSite zie je nu de eigenschappen van de voorcalculatie.

Pro_Teams via voorcalculatie toevoegen (10)

Je ziet dat het team is uitgebreid met de medewerker(s) die niet in het originele specifieke team voorkwamen. Als er nog geen team gekoppeld was, zie je nu alle medewerkers bij het team.

Specifiek teams via voorcalculatie toevoegen/uitbreiden (Profit):

1. Ga naar: Projecten / Voorcalculatie / Voorcalculatie.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer de boekingslay-out.
  4. Selecteer een project in bij Project, zodat je het team kunt koppelen aan dit project.
  5. Klik op de actie: F5. Selecteren.
  6. Vul de voorcalculatieregel(s) in.
  7. Klik op: Voltooien.

Afhankelijk van de instellingen in de boekingslay-out van de voorcalculatie vraagt Profit of je van deze Voorcalculatie een team wilt aanmaken. Klik op: Ja, als je dat wilt. Profit voegt dan het specifieke team toe.

Profit voegt het team toe met de teamleden waar werksoortregels of kostenregels op staan in de voorcalculatie.

Direct naar

1. Teams
  2. Teams inrichten
  3. Team toevoegen via Voorcalculatie inrichten voor InSite
  4. Teamrol toevoegen en instellen voor o.a. InSite en OutSite
  5. Algemeen team toevoegen
  6. Specifiek projectteam toevoegen
  7. Team wijzigen o.a. via project
  8. Teams uitgebreid wijzigen via de functie Team (Profit)
  9. Teams in InSite
  10. Teams in OutSite
  11. Teams in voorcalculatie gebruiken
  12. Teams in nacalculatie gebruiken