Teams in nacalculatie gebruiken

Je kunt per project instellen dat alléén de projectteamleden nacalculatie mogen boeken op het betreffende project. Hiermee voorkom je dat niet-teamleden uren op projecten boeken.

De instelling Nacalculatie boeken alleen toestaan voor teamleden is aanvullend op geldigheidscombinaties die voor het project van toepassing zijn. Als je deze instelling aanvinkt bij een project, dan geldt dit voor het boeken van Nacalculatie per regel, Nacalculatie per periode en Nacalculatie per week.

Als je nacalculatieregels boekt op een project waarvan je teamlid bent, dan kan Profit automatisch de voorkeur werksoort voor je invullen. Profit haalt deze werksoort, die bij je als teamlid is ingesteld bij het betreffende projectteam. Als de werksoort leeg is bij jou als teamlid, dan neemt Profit de voorkeurwaarde uit de teamrol van het teamlid. Profit neemt de waarde van de voorkeur werksoort alleen over in de nacalculatie als je nog geen werksoort hebt ingevuld in de nacalculatieregel.

Nacalculatie boeken alleen voor teamleden instellen voor een project:

1. Ga naar: Projecten / Project / Project.
  2. Open de eigenschappen van het project.
  3. Ga naar het tabblad: Projectleiding.

4. Selecteer een team bij Team als er nog geen is gekoppeld.
  5. Vink Nacalculatie boeken alleen toestaan voor teamleden aan.

Als je dit veld aanvinkt en een team hebt gekoppeld, dan kunnen alleen de teamleden nacalculatie boeken op dit project.

Let op:

Je kunt dit veld ook aanvinken terwijl er bij Team nog geen team gekoppeld is. Bijvoorbeeld als je alvast een project(en) wilt aanmaken waaraan je later teams koppelt. Dan kan er nog geen nacalculatie op dit project geboekt worden. De gebruikers/medewerkers de melding 'Nacalculatie voor project X is alleen toegestaan voor teamleden', zolang er nog geen team aan dit project is gekoppeld.

6. Klik op: OK.

Nacalculatie boeken op een project:

1. Boek de nacalculatie, bijvoorbeeld via:
    • InSite / Projecten / Uren boeken. (InSite kan bij jou anders zijn ingericht).
    • Projecten / Nacalculatie / Nacalculatie per regel.
  2. Vul de velden in de kop van de boekingslay-out.
  3. Klik op de actie: F5. Selecteren.
  4. Boek de uren op het project.

Profit controleert of de medewerker teamlid is van het project en nacalculatie mag boeken op het betreffende project. Is dit niet het geval dan krijg je hiervan een melding.

Zie ook

Direct naar

1. Teams
  2. Teams inrichten
  3. Team toevoegen via Voorcalculatie inrichten voor InSite
  4. Teamrol toevoegen en instellen voor o.a. InSite en OutSite
  5. Algemeen team toevoegen
  6. Specifiek projectteam toevoegen
  7. Team wijzigen o.a. via project
  8. Teams uitgebreid wijzigen via de functie Team (Profit)
  9. Teams in InSite
  10. Teams in OutSite
  11. Teams in voorcalculatie gebruiken
  12. Teams in nacalculatie gebruiken