thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied
Bestel- en leverkalender gebruiken

Je kunt instellen op welke dagen een artikel meekomt in het bestelvoorstel. Op basis van de instellingen in de bestel- en leverkalender worden bestelvoorstelregels van een leverancier wel of niet getoond in het bestelvoorstel.

Richt de bestel- en leverkalender in bij de inkooprelatie:

 1. Open de inkooprelatie.
 2. Ga naar het tabblad: Bestel- en leverkalender.
 3. Vink Bestel- en leverkalender toepassen aan.

  Leverkalender inrichten (10)

  Op woensdag voor 14:00 uur besteld betekent dat er op donderdag geleverd kan worden.

 4. Bij Besteldag vink je de dagen aan waarop je wilt bestellen bij deze inkooprelatie.

  Als je op dinsdag niet bij deze inkooprelatie wilt bestellen, dan laat je het vinkje uit. Je moet minstens één besteldag aanvinken.

  Als je het bestelvoorstel draait op dinsdag, komen de artikelen waarbij deze inkooprelatie staat ingesteld, niet naar voren.

 5. Als je Bestellen voor leeg laat dan kun je de hele besteldag bestellen.

  Let op:

  De begintijd is altijd het begin van de dag (00:00 uur). Dus niet 'ook de dag ervoor als geen besteldag bij een inkooprelatie is ingesteld'.

 6. Vul bij Aantal leverdagen in op hoeveel dagen na de besteldag Profit de gewenste leverdatum van de inkooporder moet zetten. Ook '0' is toegestaan, voor als dezelfde dag geleverd wordt/moet worden.

  Het kan zo zijn dat het aantal leverdagen niet bekend is. In deze situatie kan het veld ‘Aantal leverdagen’ leeggelaten worden, waardoor de inkooporder geen gewenste leverdatum in de kop krijgt.

  Wat de levertijd betreft zijn nog twee velden beschikbaar: bij de inkooprelatie en bij het artikel. Met deze velden houdt Profit geen rekening als je de bestel- en leverkalender invult en aanvinkt in het bestelvoorstel.

  Bij de inkooprelatie in tabblad Facturering heb je het veld Levertijd. Met deze levertijd houdt Profit rekenening bij een bestelvoorstel voor een verkooporder waarin een gewenste leverdatum staat. Als er voor de verkooporder besteld moet worden dan bestelt Profit pas 'als we binnen de levertijd zijn'. En niet te ver van tevoren. Dat bespaart voorraadkosten. (Profit houdt hier geen rekening mee als je alleen voorraadaanvulling als grond voor het bestelvoorstel gebruikt. Je moet echt ook Bestelvoorstel verkoop aangevinkt hebben in het bestelvoorstel en in het artikel).

  Daarnaast kun je in de eigenschappen van een artikel ook Dagen levertijd vastleggen. Namelijk via eigenschappen artikel / tabblad Inkooprelaties / eigenschappen inkooprelatie / tabblad Bestelstaffel. (Dit is hetzelfde veld als in de eigenschappen van een Itemcode inkooprelatie.) Hier kun je nog afwijken op de levertijd bij de inkooprelatie.

Artikel inrichten:

Richt bij het artikel in bij welke inkooprelaties het artikel kan worden ingekocht. Dit kan zowel een voorraad als een niet-voorraadhoudend artikel zijn.

Bestelvoorstel toevoegen voor alle artikelen:

Bestelvoorstel genereren met inkoopaanvragen en bestel en leverkalender:

 1. Ga naar: Ordermanagement / Inkoopproces / Bestelvoorstel.

  Je ziet nu de boekingslay-out van het Bestelvoorstel.

  Purchs_Bestelvoorstel genereren (10)

 2. Vink aan/stel in wat van toepassing is.
 3. Ga naar het tabblad: Instellingen.

  Purchs_Bestelvoorstel genereren (20)

 4. Vink Bestel- en leverkalender toepassen aan als je wilt dat Profit rekening houdt met de bij de inkooprelaties ingestelde uiterlijke besteltijd en leverkalender.
 5. Vink ook Inkoopaanvragen aan om inkoopaanvragen uit InSite mee te nemen. Inkoopregels uit inkoopaanvragen blijven aparte regels in de inkooporder. Alleen goedgekeurde inkoopaanvragen worden meegenomen in het bestelvoorstel.
 6. Vink eventueel ook andere opties of alle opties aan.
 7. Klik op: F5. Selecteren.
 8. Je ziet nu de inkooporders die aangemaakt zullen worden.
 9. Klik op:

Zie ook:

Direct naar

 1. Bestelvoorstel inrichten
 2. Inrichting
 3. Voorkeur inkooprelatie aanmaken
 4. Combinaties bestelvoorstel en voorraadcontrole
 5. Bestelvoorstel vanuit verkooporder bij artikel instellen
 6. Bestel- en leverkalender autoriseren
 7. Voorcalculatie
 8. Importeren Bestelvoorstel-instellingen bij artikel

Process

Bestelvoorstel

Work area

Ordermanagement