Orderverwerking instellen (Inkoop)

Je richt de orderverwerking binnen het ordertraject in.

Orderverwerking instellen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Beheer / Instellingen.
  2. Ga naar het tabblad: Ordermanagement.
  3. Vink Koers oph. bij overn. naar pakbon/ontv. aan, als je bij het overnemen van een order naar een pakbon of een ontvangst niet de prijs uit de order wilt overnemen maar de prijs opnieuw wilt laten berekenen met de koers uit de koersentabel.
  4. Vink Dagkoersen gebruiken aan, als je bij het invoeren van offertes, orders, facturen etc. gebruik wilt maken van de dagkoersen. Dit veld is alleen van toepassing als je met valuta werkt. Als je hier geen gebruik van maakt, dan rekent Profit bij de facturering de prijzen in de basisvaluta om tegen de bij de valuta opgegeven koers.
  5. Selecteer een periodetabel voor Ordermanagement.

Je kunt een eigen periodetabel toevoegen voor Profit Ordermanagement. Het voordeel hiervan is dat je bijvoorbeeld een vierwekelijkse periodetabel aan kunt maken. Op basis van deze periodetabel kun je dan ook vierwekelijkse rapportages aanmaken.

Let op:

De periode uit de ordermanagement periodetabel wordt niet vastgelegd in de ordermanagement mutaties.

6. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Inrichting ordertraject (inkoop)
  2. Autonummering
  3. Rapporten
  4. Autorisatie
  5. Orderverwerking instellen
  6. Instellen verwerking verkoopregel bij afhandelen inkooporder
  7. Verstrekking via E-mail inrichten