Redenen voorraadboeking onderhouden

Je legt de redenen voor een handmatige op-, af- of overboeking van voorraad vast. Daarbij kun je ook een afwijkende grootboekrekening vastleggen waarop bij een boeking met die reden geboekt moet worden (anders dan staat ingesteld bij de artikelgroep).

Reden toevoegen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Item / Inrichting / Reden voorraadboeking.
  2. Klik op: Nieuw. Of open de eigenschappen van een reden.
  3. Vul een Code in.
  4. Vul bij Reden de reden van af-, op- of overboeken in.
  5. Selecteer bij Rek. opboeken voorraad de afwijkende grootboekrekening waarop Profit deze opboeking moet boeken.
  6. Selecteer bij Rek. afboeken voorraad de afwijkende grootboekrekening waarop Profit deze afboeking moet boeken.
  7. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Handmatig voorraad muteren
  2. Opboeken
  3. Afboeken
  4. Overboeken
  5. Voorraadmutaties uitvoeren via barcodescanner
  6. Importeren
  7. Overzicht voorraadmutaties