Kenmerkcombinatie toevoegen bij rapport

Je gebruikt kenmerkcombinaties om de interne dossieradministratie te ordenen en begeleiden. De intermediair kan in het dossier zijn eigen filtering gebruiken. Het gebruik van kenmerkcombinaties is niet verplicht. Je legt deze kenmerkcombinaties per rapport en vult de kenmerken bij het insturen van het rapport. Je kunt alleen kenmerken vastleggen voor vrije rapportages.

Kenmerken worden gebruikt om dossieritems te ordenen. Rapporten die geaccordeerd moeten worden kun je niet koppelen aan kenmerkcombinaties. Je kunt hiervoor wel het type dossieritem gebruiken. Als je dan ook het fiscale jaar opneemt is het rapport ook eenvoudig te herkennen. Een kenmerk of kenmerkcombinatie mag niet geblokkeerd zijn. Je kunt alleen een kenmerkcombinatie vastleggen als je bij het type dossieritem hebt aangegeven dat je kenmerken wilt gebruiken.

Kenmerkcombinaties toevoegen en koppelen aan rapport:

1. Ga naar: CRM / Dossier / Inrichting / Type dossieritem.
  2. Open de eigenschappen van het type dossieritem.
  3. Ga naar het tabblad: Kenmerkcombinaties.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Vul de omschrijving in.
  6. Selecteer de kenmerken.

Meestal worden de kenmerken Betreft, Inzake en/of Jaar gebruikt.

7. Vink Voor vastlegging in OutSite.
  8. Klik op: Voltooien.
  9. Ga naar: Fiscaal / Beheer / Instellingen / Algemeen.
  10. Ga naar het tabblad: Kenmerken rapportage.
  11. Open de eigenschappen van het rapport.

Je kunt hier niet het rapport selecteren dat je hebt vastgelegd voor het accorderen van de aangifte. De naam van het rapport is ook zichtbaar voor de cliƫnt, houdt hier rekening mee bij de naamgeving.

12. Selecteer een waarde bij Kenmerkcombinatie.
  13. Klik op: Opslaan en sluiten.
  14. Ga naar het tabblad: Kenmerken rapportenset.
  15. Open de eigenschappen van een rapportenset.
  16. Selecteer een waarde bij Kenmerkcombinatie.
  17. Klik op: Opslaan en sluiten.
  18. Klik op: Opslaan en sluiten.
  19. Klik op: Ja.

De omgeving opent automatisch opnieuw, met de nieuwe instellingen.

Direct naar

1. Aangifte IB/Vpb via accountancyportal inrichten
  2. Fiscaal rapport automatisch opslaan in dossier
  3. Akkoorddocumenten instellen
  4. Kenmerkcombinatie toevoegen bij rapport
  5. Aangifte accorderen via portal
  6. Ander type dossieritem extern vastleggen
  7. Organisatieadviseur tonen