Werkgever kopiƫren

Je kunt in Profit een template werkgever toevoegen. Dit geeft je de mogelijkheid snel nieuwe werkgevers toe te voegen op basis van de template werkgever. Deze functionaliteit is beschikbaar in een omgeving met de activering Accountancy.

In de template werkgever vul je alle gegevens die Profit moet overnemen bij het toevoegen van nieuwe werkgever op basis van de template werkgever.

Template werkgever toevoegen:

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Inrichting / Template werkgever.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul de code en de naam.

Dit zijn de code en de naam van de template werkgever.

4. Klik op: Volgende.
  5. Vul de velden zoals je gewend bent voor het toevoegen van een werkgever.

De waarden die je vult, neemt Profit over bij het toevoegen van een werkgever op basis van deze template werkgever.

Meer informatie over het toevoegen van een werkgever vind je hier.

6. Doorloop de wizard en klik op Voltooien.

Na het toevoegen kun je de eigenschappen openen om de inrichting van de werkgever af te ronden. Je voegt bijvoorbeeld een cao, functies of looncomponenten toe.

Het tabblad Salarisverwerkingsplan is niet zichtbaar in de eigenschappen van de template werkgever. Profit genereert de salarisverwerkingsplannen als je een werkgever toevoegt op basis van deze template werkgever.

7. Open de eigenschappen van de template werkgever.
  8. Doorloop de overige tabbladen en vul aan waar nodig.
  9. Klik op: Opslaan en sluiten.

Wijzigingen die je achteraf toevoegt in de template werkgever, worden niet doorgevoerd in werkgevers die op basis van deze template werkgever zijn toegevoegd.

Nieuwe werkgever toevoegen op basis van template:

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Werkgever.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer Template werkgever bij Op basis van.
  4. Selecteer de template werkgever bij Template werkgever.
  5. Vul het startjaar in bij Startjaar.

Startjaar is van belang voor het genereren van de salarisverwerkingsplannen. Profit genereert de salarisverwerkingsplannen voor het startjaar.

6. Selecteer de periodetabel bij Periodetabel.
  7. Klik op: Volgende.
  8. Vul de NAW-gegevens van de werkgever in.
  9. Klik op: Volgende.
  10. Vink Salarisverwerkingsplan automatisch verlengen aan.

Profit genereert automatisch salarisverwerkingen voor het nieuwe jaar.

11. Selecteer Ja, betaling op specifieke datum bij Plannen als je de salarissen op een vaste datum wilt betalen.
  12. Selecteer de dag van de periode bij Dag waarop je de salarissen wilt betalen.
  13. Selecteer de methode van verschuiving in het weekend bij Verschuiving weekend.
  14. Selecteer de methode van verschuiving van de einddatum urenregistratie bij Verschuiven.
  15. Selecteer de dag van de periode bij Dag, als je de methode Verschuiven naar specifieke dag van de periode hebt gekozen voor de einddatum van de urenregistratie.
  16. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Werkgever
  2. Cao toevoegen
  3. Instantie Belastingdienst toevoegen
  4. Sluitingsdagentabel toevoegen
  5. Werkgever toevoegen
  6. Template werkgever
  7. Code wijzigen
  8. Werkgever blokkeren
  9. Afwijkende CBS/CAO code per werkgever vastleggen
  10. Voorkeurwaarden vastleggen
  11. Cao koppelen
  12. Instanties koppelen
  13. Belastingdienst vastleggen bij de werkgever
  14. Loonheffingennummer vastleggen bij de werkgever
  15. Afwijkende betaalinstellingen op werkgeverniveau vastleggen
  16. Werkgever en mutaties bij werkgevers importeren
  17. Functietypes toevoegen
  18. Functies toevoegen
  19. Functies bij werkgever importeren
  20. Functies vertalen
  21. Accountancy gegevens vastleggen per werkgever