Aangifte OB verwijderen

Als je per ongeluk een onjuiste aangifte hebt aangemaakt die niet meer te corrigeren is, dan kan een geautoriseerde gebruiker deze aangifte verwijderen. De aangifte mag hiervoor nog niet verstuurd zijn.

Let op:

Om de aangifte te verwijderen, moet je deze actie eerst autoriseren. Klik hier voor meer informatie.

Aangifte omzetbelasting verwijderen:

1. Ga naar InSite.
  2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: Fiscaal.
  4. Klik op: OB.
  5. Open de cockpit van de cliënt OB voor wie je de aangifte omzetbelasting wilt verwijderen.
  6. Selecteer het juiste fiscale jaar.
  7. Aangiften omzetbelasting die je al hebt uitgewerkt, vind je terug in de weergave Aangiften OB onderin de cockpit van de cliënt OB. Je kunt vanuit deze weergave een bestaande aangifte omzetbelasting openen, aanpassen, vrijgeven en verwijderen. Selecteer in deze weergave de aangifte omzetbelasting.
  8. Klik op de actie: Verwijderen aangifte.

Je krijgt nu de melding: 'De aangifte is verwijderd.'.

9. Klik op: OK.

Let op:

Je mag een OB-aangifte met de status "verzonden" niet zomaar verwijderen. Deze moet eerst worden afgekeurd door de Belastingdienst.

Direct naar

1. Aangifte omzetbelasting in Fiscaal
  2. Aangifte OB uitwerken
  3. Suppletie uitwerken
  4. Aangifte OB controleren
  5. Aangifte OB verzenden
  6. Aangifte OB vrijgeven
  7. Aangifte OB verwijderen
  8. OB aangifte accorderen
  9. ICP-gegevens importeren
  10. Standaardrapportage aangifte OB afdrukken
  11. Jaaroverzicht aangifte OB afdrukken
  12. Autoriseren Verwijderen aangifte BTW, ICP en Suppletie