Aangifte OB controleren

Voordat je de aangifte omzetbelasting verstuurt controleer je de inhoud van het verzendbericht. Op deze manier weet je welke informatie naar de Belastingdienst wordt verstuurd.

Raadplegen verzendbericht aangifte OB:

1. Ga naar InSite.
  2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: Fiscaal.
  4. Klik op: OB.
  5. Open de cockpit van de cliënt OB waarvan je het verzendbericht wilt raadplegen.
  6. Selecteer het juiste fiscale jaar.
  7. Aangiften omzetbelasting die je al hebt uitgewerkt vind je terug in de weergave Aangiften OB in de cockpit van de cliënt OB. Je kunt vanuit deze weergave een bestaande aangifte openen en aanpassen. Selecteer in deze weergave de aangifte waarvan je het verzendbericht wilt raadplegen.
  8. Klik op de actie: Raadplegen verzendbericht.

Via deze functie zie je het elektronische bericht. Alleen het tabblad Aangiftebericht OB is gevuld.

9. Controleer de inhoud van het bericht dat naar de Belastingdienst verzonden wordt.

Direct naar

1. Aangifte omzetbelasting in Fiscaal
  2. Aangifte OB uitwerken
  3. Suppletie uitwerken
  4. Aangifte OB controleren
  5. Aangifte OB verzenden
  6. Aangifte OB vrijgeven
  7. Aangifte OB verwijderen
  8. OB aangifte accorderen
  9. ICP-gegevens importeren
  10. Standaardrapportage aangifte OB afdrukken
  11. Jaaroverzicht aangifte OB afdrukken
  12. Autoriseren Verwijderen aangifte BTW, ICP en Suppletie