Omgeving overzetten naar ander deelnemersnummer

Je kunt een omgeving overzetten naar een ander deelnemersnummer. Om dit te realiseren voer je de stappen uit onder het kopje Omgeving kopiëren. Deze stappen voer je uit in de omgeving die je wilt overzetten.

Werkwijze

De belangrijkste voorwaarde is dat je als meewerkgebruiker bent aangemaakt in de omgeving die je wilt overzetten (bronomgeving). In de andere omgeving (doellicentie) moet je ook als gebruiker aanwezig zijn.

Stappen

Voorbeeld

1

Kies welke omgeving je wilt kopiëren naar het andere deelnemersnummer

Je wilt omgeving O99999AA kopiëren naar deelnemersnummer 12345.

• O99999AA = bronomgeving
  • 12345 = doellicentie

2

Je hebt een gebruiker in de omgeving van de doellicentie

Gebruiker 12345.Joopie bestaat in omgeving O12345AA.

3

Voeg deze gebruiker als meewerkgebruiker toe aan de bronomgeving.

Je voegt gebruiker 12345.Joopie toe als meewerkgebruiker door hem toe te voegen als systeemgebruiker met rechten op Profit Windows.

• Bij Gebruiker vul je 12345.Joopie in. Als je vervolgens op de Tab-toets klikt, wordt de omschrijving automatisch gevuld. Gebeurt dit niet? Lees hieronder wat je moet doen. Voltooi hierna de wizard.

Als de omschrijving niet automatisch wordt gevuld dan is het veld Meewerklicentie activeren niet aangevinkt voor gebruiker 12345.Joopie. Hierdoor wordt hij niet gevonden door een ander licentienummer.

• Open omgeving O12345AA en open de eigenschappen van gebruiker 12345.Joopie.
  • Ga naar het tabblad Applicaties en vink het veld Meewerklicentie activeren aan.
  • Sla de gebruiker op.

4

Open de bronomgeving met de meewerkgebruiker en voer de stappen uit die hieronder staan beschreven.

Log in op de AFAS Online Portal met het e-mailadres dat hoort bij gebruiker 12345.Joopie. Open vervolgens omgeving O99999AA. Voer hier de stappen uit die hieronder staan beschreven onder het kopje Omgeving kopiëren.

Heeft de gebruiker niet genoeg rechten? Zorg dat een gebruiker die recht heeft op de Autorisatie tool in omgeving O99999AA, gebruiker 12345.Joopie de juiste rechten geeft.

Omgeving kopiëren:

1. Open de omgeving die je wilt overzetten (bronlicentie) met de meewerkgebruiker uit de doellicentie.
  2. Ga naar: Algemeen / Omgeving / Beheer / Kopiëren.
  3. Klik op: Nieuwe aanvraag (als de actie niet zichtbaar is, moet je deze nog autoriseren).
  4. Klik op de drie puntjes (..) achter het veld Actie en gebruik één van deze keuzen:
    • 03: Omgeving kopiëren als nieuwe productie-omgeving zonder dossierbijlagen
    • 04: Omgeving kopiëren als nieuwe productie-omgeving met dossierbijlagen
  5. Vul in het veld Terugzetten voor het deelnemernummer in van de klant waar de omgeving naartoe gekopieerd moet worden (doellicentie).
  6. Vul de letters van de nieuwe omgeving en de naam in.

De nieuwe naam wordt getoond.

7. Klik op: Voltooien.

Let op:

De doellicentie (waar je de omgeving naar overzet) moet het type omgeving van de bronlicentie (van het oude deelnemersnummer) ondersteunen.

Gebruiker kan nieuwe omgeving niet openen:

Stel dat je het bovenstaande voorbeeld hebt gevolgd en gebruiker 12345.Joopie kan de nieuwe omgeving niet openen.

De oorzaak: het kan incidenteel voorkomen dat gebruikers niet goed gekoppeld kunnen worden. Je herstelt dit door in de nieuwe omgeving de gebruiker 12345.Joopie weg te halen en opnieuw toe te voegen.

Direct naar

1. Nieuwe omgeving aanvragen / Omgeving kopiëren

Process

Omgeving

Work area

Techniek