Workflows tijdelijke en persoonlijke autorisatierol inrichten

Dit onderwerp beschrijft de inrichting van workflows voor het toekennen van persoonlijke en tijdelijke autorisatierollen.

Type pagina activeren:

De functionaliteit van dit onderdeel kan alleen gebruikt worden als je het corresponderende type pagina activeert in de eigenschappen van de site. Je bepaalt per site of je de functionaliteit gebruikt of niet.

Naam van het te activeren type pagina:

• Medewerker persoonlijke rollen
  • Medewerker tijdelijke autorisatierollen

Type pagina activeren

Autorisatie inrichten:

1. Autoriseer de InSite-pagina's.

Als je de standaard gebruikersgroepen gebruikt, geldt het volgende. Alle InSite-pagina's zitten in de volgende standaardfunctionaliteiten:

• ESS/medewerker persoonlijke rol
    • ESS/medewerker tijdelijke autorisatierol
    • MSS/medewerker persoonlijke rol
    • MSS/medewerker tijdelijke autorisatierol

Je kunt deze functionaliteiten openen in Algemeen / In & OutSite / Inrichting / Functionaliteit en kijken aan welke autorisatierollen deze gekoppeld zijn. Als je de standaard gebruikersgroepen niet gebruikt, kun je deze functionaliteiten gebruiken als basis voor het inrichten van de autorisatie.

2. Deel filterautorisatie uit op deze typen dossieritem:
    • Medewerker persoonlijke rol (Profit)
    • Medewerker tijdelijke rol (Profit)

InSite inrichten:

• Voeg de profielkeuze pagina's toe voor tijdelijke en persoonlijke rollen. Er zijn aparte pagina's voor ESS en MSS. Ook is er een 'algemene' profielkeuze-pagina, bijvoorbeeld voor applicatiebeheerders.

• Je kunt de pagina Mijn persoonlijke rollen als een pagina-onderdeel plaatsen op een ESS-pagina met medewerkergegevens. Op deze pagina ziet de medewerker zijn rollen.

Zie ook:

Profielen en workflows inrichten:

De onderstaande profielen en workflows worden standaard meegeleverd, richt deze zelf in.

1. Ga naar: CRM / Dossier / Inrichting / Type dossieritem.
  2. Richt de workflows in bij de volgende typen dossieritem:
    • Medewerker persoonlijke rol (Profit)
    • Medewerker tijdelijke rol (Profit)
  3. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Profiel.
  4. Richt de profielen in voor het aanmaken en aanpassen van persoonlijke en tijdelijke rollen.

Je kunt ook je eigen profielen aanmaken.

Zie ook:

Direct naar

1. Gebruikersgroep o.b.v. functie of persoonlijke rol inrichten
  2. Taak 'Actuele gegevens vernieuwen' inplannen
  3. Gebruikersgroep aanmaken voor autorisatie o.b.v. functie
  4. Gebruikersgroep aanmaken voor persoonlijke rol
  5. InSite en workflows inrichten
  6. Autorisatie per medewerker beheren
  7. Tijdelijke of persoonlijke rol aanvragen via workflow
  8. Gebruikersgroepen autorisatie inrichten
  9. Standaard gebruikersgroepen
  10. Gebruikersgroep toevoegen en handmatig vullen met gebruikers
  11. Gebruikersgroep toevoegen en vullen o.b.v. selectie
  12. Gebruikersgroep verwijderen
  13. Gebruikersgroep importeren
  14. Code van een gebruikersgroep wijzigen
  15. Gebruikersgroep samenvoegen met een andere groep
  16. Leden van een gebruikersgroep raadplegen