Signaaltekst

De signaaltekst is de melding die aan de gebruiker wordt getoond als het signaal optreedt.

Als een signaal optreedt, wordt aan de gebruiker een bepaalde tekst getoond. Je moet deze signaaltekst vastleggen in de eigenschappen van het signaal.

Er zijn drie signaalteksten:

• Signaaltekst tijdens

De tekst die verschijnt als een veld de te signaleren waarde bevat, of als de gebeurtenis vandaag plaatsvindt.

• Signaaltekst voor / Signaaltekst na

Aparte teksten die verschijnen voordat de gebeurtenis plaatsvindt, of nadat deze heeft plaatsgevonden. Deze signaalteksten zijn alleen beschikbaar bij een signaal op datum, waarbij je respectievelijk een Aantal dagen voor of een Aantal dagen na hebt ingevuld.

Je maakt een signaaltekst door de velden en teksten in de juiste volgorde achter elkaar zetten. De velden die je in de melding gebruiken wilt, moeten in de gegevensverzameling voorkomen.

Per signaal kun je signaalteksten toevoegen in de talen die zijn opgenomen in je licentie.

• Als je alleen een signaal in de Nederlandse taal (of een andere basistaal) maakt, en geen signalen in een van de andere talen, dan verschijnt het Nederlandse signaal.
  • In InSite verschijnen signalen in de taal van de betreffende site. Als je bijvoorbeeld signalen in het Engels wilt tonen in InSite, moet je een Engelse site hebben. Uiteraard moet de Engelse signaaltekst ook vastgelegd zijn.
  • Als je e-mailberichten verzend op basis van signalen, moet je in het berichtsjabloon elke gewenste taal aanmaken. Per persoon moet je de taal kiezen en het e-mailadres vastleggen.

Voorbeeld:

Een signaal met de volgende tekst:.

{Naam} ({Medewerker}) heeft een salaris van boven de € 5.000, namelijk € {Salaris}.

Zal na het genereren als volgt worden getoond:

P. Johnson (PJOH) heeft een salaris van boven de € 5.000, namelijk € 5.250.

Nieuwe signaaltekst toevoegen:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Signaal / Definitie.
  2. Open de eigenschappen van het signaal.
  3. Ga naar het tabblad: Signaaltekst.

Je ziet de talen waarvoor al een tekst is toegevoegd als je een Profit-signaal hebt gekopieerd. Voor iedere taal, die een gebruiker kan kiezen bij Algemeen / Gebruiker / Taalkeuze / Nederlands, etc., kun je een signaaltekst toevoegen.

4. Klik op: Nieuw
  5. Selecteer de taal waarvoor je een signaaltekst wilt toevoegen.
  6. Klik op: Volgende
  7. Vul de signaaltekst in.
  8. Voeg een Profit veld als volgt in. Dit veld moet deel uitmaken van de gegevensverzameling:
    1. Plaats de cursor in de tekst, op de plaats waar je de tekst wilt invoegen.
    2. Selecteer het veld in Signaalveld.
    3. Klik op: Invoegen.
  9. Bij een signaal op datum moet je eventueel ook een Signaaltekst voor of een Signaaltekst na invullen, afhankelijk van de instellingen op het tabblad Algemeen. Bij het toevoegen van een signaal zijn dit aparte stappen in de wizard.
  10. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Signalen wijzigen
  2. Gegevensverzameling wijzigen
  3. Signaalverloop vastleggen
  4. Vergelijkingswaarde vastleggen
  5. Signaaltekst toevoegen
  6. Signaal-bestemming inrichten
  7. Automatisch e-mailbericht versturen bij signaal