Checklist Bankkoppeling: Waarom komen er geen bankafschriften binnen?

Als je een automatische bankkoppeling gebruikt, maar geen bankafschriften (meer) ontvangt, loop dan deze checklist na.

Check AFAS Status

Controleer eerst op www.afasstatus.nl/bank of er een storing bekend is, waardoor de afschriften niet of later binnen komen.

Stap 1

Voer de checklist voor de bankkoppeling in Profit uit.

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Instellingen betalingen / Bankrekening.
  2. Selecteer het bankrekeningnummer. Of dubbelklik op het bankrekeningnummer en ga naar het tabblad Bankintegratie (Profit 16).
  3. Klik op de actie: Bankintegratie checklist of Checklist (Profit 16).
  4. Klik op: Start checklist.

Klik hier voor een toelichting per check

5. Klik op: Voltooien.

Stap 2

Als de checklist goed is uitgevoerd dan controleer je de communicatieberichten.

1. Ga naar: Algemeen / Communicatieservice / Communicatiebericht.
  2. Filter op het communicatieprofiel Communicatie met Bank Integratie.
  3. Controleer of er berichten staan met status ''Fout bij verwerken''.
  4. Klik op de actie: Verwerken bericht.

Als je stap 1 goed hebt uitgevoerd, worden de berichten succesvol verwerkt. Staan er geen berichten? Neem dan contact op met support.

Rekeningnummer verhuisd naar ander licentienummer

Is jouw rekeningnummer verhuisd naar een ander licentienummer? Neem dan contact op met AFAS Support om dit te wijzigen. Vervolgens moet je opnieuw de bankkoppeling activeren.

Er komen geen afschriften binnen na nieuwe activatie bankkoppeling

Meestal betekent dit dat de laatste stap, bevestiging met de tan-code/ING app/Rabobank scanner niet is uitgevoerd. Om de koppeling alsnog te maken kun je het best nog een keer de stappen via de site uitvoeren.

Zie verder:

Direct naar

1. Bankafschriften via bankkoppeling
  2. Bankkoppeling inrichten
  3. Communicatieservice autoriseren
  4. Communicatieomgeving instellen
  5. Bericht met bankafschrift ontvangen via communicatieservice
  6. Bankafschrift verwerken via bankkoppeling

Process

Bankafschrift Bank Bankkoppeling

Work area

Financieel