Checklist Bankkoppeling: Waarom komen er geen bankafschriften binnen?

Als je een automatische bankkoppeling gebruikt, maar geen bankafschriften (meer) ontvangt, loop dan deze checklist na.

Check AFAS Status

Controleer eerst op www.afasstatus.nl/bank of er een storing bekend is, waardoor de afschriften niet of later binnen komen.

Voer de Bankintegratie Checklist uit

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Instellingen betalingen / Bankrekening.
  2. Selecteer het bankrekeningnummer. Of dubbelklik op het bankrekeningnummer en ga naar het tabblad Bankintegratie.
  3. Klik op de actie: Checklist.
  4. Klik op: Start checklist.

Klik hier voor een toelichting per check

5. Klik op: Voltooien.

Controleer de communicatieberichten

Als de checklist goed is uitgevoerd dan controleer je de communicatieberichten.

1. Ga naar: Algemeen / Communicatieservice / Communicatiebericht.
  2. Filter op het communicatieprofiel Communicatie met Bank Integratie.
  3. Controleer of er berichten staan met status ''Fout bij verwerken''.
  4. Klik op de actie: Verwerken bericht.

Er komen geen afschriften binnen na nieuwe activatie bankkoppeling

Meestal betekent dit dat de laatste stap, bevestiging met de tan-code/ING app/Rabobank scanner niet is uitgevoerd. Om de koppeling alsnog te maken kun je het best nog een keer de stappen via de site uitvoeren.

Is de bankintegratie checklist uitgevoerd zonder fouten? Controleer dan in de bankportal of de uitwisselingsmogelijkheden zijn aangevinkt (transacties, betalingen, incasso). Zo niet? Doorloop dan de stappen 1 t/m 3 opnieuw voor het aanmelden van de bankkoppeling:

Rekeningnummer verhuisd naar ander licentienummer

Is jouw rekeningnummer verhuisd naar een ander licentienummer? Zorg er dan voor dat je de bankkoppeling heb afgemeld onder het oude licentienummer:

Neem vervolgens contact op met AFAS Support om dit te laten controleren en het licentienummer te wijzigen.

Vervolgens moet je opnieuw de bankkoppeling activeren onder het nieuwe licentienummer:

Direct naar

1. Bankafschriften via bankkoppeling
  2. Bankkoppeling inrichten
  3. Communicatieservice autoriseren
  4. Communicatieomgeving instellen
  5. Bericht met bankafschrift ontvangen via communicatieservice
  6. Bankafschrift verwerken via bankkoppeling

Process

Bankafschrift Bank Bankkoppeling

Work area

Financieel