Digitaal bestand handmatig exporteren

Als je Arbo digitaal wilt gebruiken, maar je bent niet aangesloten bij een grote arbodienst met een eigen communicatieprofiel, kun je het digitale XML-bestand exporteren.

Voeg de instantie toe:

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Inrichting / Instantie.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul de naam en adresgegevens in.
  4. Doorloop de wizard.
  5. Selecteer Arbo in Soort instantie.
  6. Selecteer de code van de instantie die je wilt gebruiken bij Sector/bedrijf..

Het maakt voor de aanlevering niet uit welke regio je kiest voor de Arbo aanlevering. Als je één kiest, dan gaat de aanlevering goed. Het veld is namelijk geen onderdeel in de aanlevering zelf.

We hebben er voor gekozen om de oude sectoren niet weg te halen in Profit, omdat de oude instanties nog aanwezig zijn bij bestaande klanten.

7. Vink Arbo digitaal aan als je meldingen aan de arbodienst digitaal aanlevert.
  8. Klik op: Voltooien.
  9. Open de eigenschappen van de instantie.
  10. Ga naar het tabblad: Type.
  11. Vink Bestand niet via communicatieservice verzenden aan.
  12. Klik op: OK.

Voeg de instantie toe bij de werkgever:

Instantie toevoegen aan werkgever

Verzuim registreren:

Profit gebruikt je normale verzuimregistratie als basis voor het verzuimbestand.

Digitaal arbobestand handmatig genereren en exporteren:

1. Ga naar: HRM / Aan- en afwezigheid / Arbo digitaal.
  2. Selecteer een regel van de Arbodienst met de status Te verzenden.
  3. Klik op de actie: Aanmaken Arbo melding.

Vervolgens verschijnt een scherm.

4. Vul een bestandsnaam in.
  5. Klik op: Voltooien
  6. Verzend het bestand naar de arbodienst volgens de met hen afgesproken methode.

Direct naar

1. Digitale aanlevering aan arbodiensten
  2. Inrichting instanties
  3. Digitale aanlevering aan Zorg van de Zaak
  4. Digitale aanlevering aan Arbo Unie
  5. Digitale aanlevering aan ArboNed
  6. Genereren en verzenden arbobestand automatiseren
  7. Digitaal bestand handmatig exporteren (kleine arbodiensten)
  8. Arbomeldingen raadplegen, toevoegen of verwijderen
  9. Digitaal arbobestand handmatig genereren
  10. Fouten arbobestand raadplegen en oplossen
  11. Kopie-bestand genereren

Process

Verzuim

Work area

HRM