Rooster op basis van Werktijden, gelijke weken

Als de medewerker vaste werktijden heeft, maar de cao/arbeidsvoorwaarde bevat niet het gewenste standaardrooster, dan voeg je een gespecificeerd rooster toe. Je legt de werktijden vast bij de medewerker.

Voorbeeld:

Medewerkers die 80% werken hebben standaard op vrijdag vrij. Met een medewerker spreek je een afwijkend rooster voor 80% af. In plaats van vrijdag is deze medewerker op dinsdag roostervrij.

Je voegt hiervoor een gespecificeerd rooster toe met de dagen en uren dat deze medewerker werkt.

Als er wel een standaardrooster is met de werktijden, raadpleeg dan deze help.

Rooster toevoegen bij medewerker:

1. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker.
  2. Open de eigenschappen van de medewerker.
  3. Ga naar het tabblad: Rooster.
  4. Klik op: Nieuw
  5. Vul de begindatum in.

Profit neemt de eigenschappen van het voorgaande rooster over. Het voorgaande rooster wordt automatisch afgesloten op de dag voor de ingangsdatum van het nieuwe rooster.

6. Maak het veld Standaardrooster leeg, als deze gevuld is.
  7. Selecteer Werktijden, gelijke weken bij Type Rooster.
  8. Vul de begin- en eindtijden en de pauzeduur in bij de werkdagen.
  9. Controleer de gegevens. die op het scherm getoond worden:
    • Elke dag waarop gewerkt wordt vinkt Profit automatisch aan om daarmee het aantal rooster- en gewerkte contractdagen te berekenen.
    • Bovenin het scherm staan het aantal dagen en uren per week, het aantal FTE en de parttime factor. Het aantal FTE en de parttime factor worden bepaald op basis van de werkweek van de cao/arbeidsvoorwaarde.

Als deze gegevens niet kloppen, moet je de werktijden aanpassen.

10. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Rooster medewerker
  2. Roosters en werkroosters inrichten
  3. Integratie Agenda in InSite inrichten
  4. Roosterwijziging vastleggen in InSite
  5. Uren per dag
  6. Standaardrooster uit cao/arbeidsvoorwaarde koppelen
  7. Rooster op basis van Werktijden, gelijke weken
  8. Rooster op basis van Uren per week
  9. Rooster op basis van Wisselende weken
  10. Roosterafwijkingen toevoegen
  11. Roosterdagen en gewerkte contractdagen
  12. Rooster en feestdagen raadplegen in Agenda in InSite