CMS in meerdere talen meeleveren

Op pagina's die standaard worden meegeleverd staat soms een stuk CMS (tekst met opmaak). Deze tekst wordt niet vertaald via de vertaaltool maar kan je toch meertalig opleveren.

CMS in meerdere talen op een pagina:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Voeg de vrije opmaak blokken toe.
  4. Voeg daarna de vrije opmaakblokken toe met een Engelse, Franse en Vlaamse variant van de tekst.
  5. Open de eigenschappen van een vrije opmaakblok en vink Taal restrictie aan.
  6. Selecteer bij Zichtbaar in taal de taal waarin de tekst is geschreven.

Nu staat bij dit onderdeel een indicatie dat het voor een specifieke taal is.

Deze stappen zijn alleen nodig voor vrije opmaak. Titels, subtitels, introteksten e.d. worden wél op de gebruikelijke manier vertaald.

Direct naar

1. CMS Editor
  2. Basis tekstopmaak
  3. Quote toevoegen
  4. Afbeelding toevoegen
  5. Pagina koppelen aan afbeelding
  6. Eigen knop toevoegen
  7. Video toevoegen
  8. Interne link toevoegen
  9. Hyperlink toevoegen
  10. Speciale tekens toevoegen
  11. Tabel toevoegen
  12. Pagina blokken tonen
  13. Undo/Redo