Profiel blokkeren

Als een profiel niet gebruikt mag worden in InSite, OutSite of Pocket, dan blokkeer je dit.

Let op:

Deze beschrijving geldt voor de profielen die je onderhoudt via Algemeen / In & OutSite / Profiel, niet voor projectprofielen die je onderhoudt via Projecten / Beheer / Inrichting / Projectprofiel.

Het blokkeren van een profiel heeft als gevolg:

• Het profiel kan niet gebruikt worden in InSite, OutSite of Pocket voor het aanmaken van nieuwe gegevens.
  • Het profiel kan niet gekoppeld worden in de instellingen. Als je bijvoorbeeld het aanmaakprofiel Onbetaald verlof blokkeert, dan kun je dit niet meer koppelen in de instellingen van AFAS Pocket.

Profiel blokkeren of deblokkeren:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Profiel.
  2. Open het profiel.

Zie ook Geblokkeerde regels tonen of verbergen

3. Vink Geblokkeerd aan om het profiel te blokkeren. Als dit niet mogelijk is omdat het profiel nog gebruikt wordt, volgt er een melding.

Als je een profiel blokkeert, zal de corresponderende pagina niet meer beschikbaar zijn in InSite. Links naar de pagina worden niet meer getoond in banners in InSite. Mocht je op InSite een andere koppeling/link naar de profielpagina hebben gemaakt, dan moet je deze handmatig verwijderen. Mocht een gebruiker namelijk een dergelijke link aanklikken, dan volgt er een foutmelding.

Informeer je medewerkers/gebruikers over het geblokkeerde profiel. Een medewerker kan in de browser een snelkoppeling hebben naar de aanmaakpagina van een geblokkeerd profiel. Als de gebruiker de aanmaakpagina opent, volgt er een foutmelding. Voorkom vragen van gebruikers door hen tijdig te informeren.

4. Vink Geblokkeerd uit om het profiel te deblokkeren.

Houd rekening met het volgende om het profiel daadwerkelijk in gebruik te nemen:

• Koppel het profiel - waar relevant - in de instellingen.
    • Zorg dat profielpagina's correct geautoriseerd zijn.
    • De aanmaakpagina van een gedeblokkeerd profiel zal automatisch in keuzepagina's op InSite verschijnen.
    • Voeg de profielpagina eventueel toe aan bijvoorbeeld banners in InSite.

Uitlevering van profielen in een nieuwe Profit-versie:

• Bij de uitlevering van volledig nieuwe functionaliteit zullen de bijbehorende profielen gedeblokkeerd worden meegeleverd. Blokkeer profielen die je niet wilt gebruiken.
  • Er kunnen ook nieuwe profielen worden meegeleverd op bestaande functionaliteit. Deze worden geblokkeerd uitgeleverd, deblokkeer deze indien nodig.

Direct naar

1. Profiel
  2. Profielen aanmaken voor muterende workflows
  3. Profielen aanmaken voor eigen workflows
  4. Contexten (veldinstellingen) van profiel wijzigen en koppelen
  5. Document koppelen aan profiel
  6. Gecombineerde wijzigingen van salaris, contract, rooster en functie inrichten
  7. Looncomponent koppelen aan profiel
  8. Vrije inrichting in profielen
  9. Profielen blokkeren