Handmatige sturing

De gebruiker van de workflowtaak selecteert de gebruiker die als volgende een workflowtaak krijgt.

Via de basisrollen Verantwoordelijke en Medewerker kun je handmatig bepalen welke gebruiker het dossieritem moet afhandelen.

Je kunt een verantwoordelijke selecteren bij het insturen van een dossieritem, of achteraf via de eigenschappen van het dossieritem. Verder kan elke gebruiker die het dossieritem als taak ziet, het dossier handmatig doorzetten naar een andere gebruiker. Dit doet hij door in de eigenschappen van de workflow te kiezen voor de volgende acties:

• Draag taak over: als je een taak overdraagt dan komt het dossier niet meer terug bij de oorspronkelijke medewerker.
  • Delegeer taak aan: als je een taak delegeert blijft de taak onder mijn taken staan.

Naast het overdragen en delegeren van taken kun je ook jezelf of iemand anders verantwoordelijk maken voor een taak. Dit doe je met de acties Maak mij verantwoordelijk en Maak iemand verantwoordelijk.

Deze acties zijn beschikbaar als je in de Workflow Editor de acties Delegeerbaar of Taak overdragen toevoegt aan de taak.

Direct naar

1. Sturing van workflows
  2. Basisrollen (instuurder, medewerker, verantwoordelijke)
  3. Organigram - leidinggevende en collega's
  4. Organigram - vervangers
  5. Organigram - toekomstig leidinggevende
  6. Organigram - Leidinggevende op begindatum
  7. Organigram - verantwoordelijken
  8. OutSite autorisatierol
  9. Handmatige sturing
  10. Workflow sturen o.b.v. vrije inrichting rollen