Organisatie aanmaken in InSite

Je maakt een organisatie aan in InSite. Als je een organisatie toevoegt, kun je alleen de algemene velden invullen. Dit doe je als de relatie (nog) geen inkoop- of verkooprelatie, werkgever, instantie, etc. is. Je kunt in InSite ook een inkooprelatie of verkooprelatie aanmaken. Werkgevers, instanties, etc. kun je alleen in Profit Windows aanmaken.

Bij het aanmaken van een Nederlandse organisatie kun je zoeken in bestanden van de Kamer van Koophandel en de gegevens overnemen in Profit. Het aanmaakprofiel voor het aanmaken van organisaties bepaalt de veldinstellingen (welke velden je moet invullen en de voorkeurwaarde per veld).

Er kunnen meerdere aanmaakprofielen voor organisaties gebruikt worden. Na de overstap op Profit 18 merk je hier niets van. Maak je echter een extra aanmaakprofiel voor een organisatie aan, dan moet je bij het aanmaken van een organisatie eerst het juiste aanmaakprofiel selecteren.

Inhoud

Voorbereiding
  • Kamer van Koophandel / Graydon inrichten

In een Nederlandse omgeving kun je zoeken in bestanden van de Kamer van Koophandel en de gegevens overnemen in Profit. Vanaf Profit 18 kun je in een Belgische omgeving zoeken in de bestanden van Graydon en de gegevens overnemen in Profit. Als je een omgeving hebt met Nederlandse én Belgische functionaliteit, dan bepaal je per profiel of de knop Zoeken in KvK of Zoeken in Graydon getoond wordt. Met andere woorden: je hebt dan twee aanmaakprofielen nodig, namelijk een profiel voor Nederlandse organisaties en een profiel voor Belgische organisaties.

Organisatie aanmaken en gegevens overnemen van KvK (Nederland)

Bij het aanmaken van een nieuwe organisatie, inkooprelatie, verkooprelatie, instantie of cliënt fiscaal kun je nu direct zoeken in KvK-informatie. Als je de aan te maken organisatie selecteert, worden naam, adres, KvK-nummer, vestigingsnummer en aanvullende informatie direct overgenomen in Profit.

Het vestigingsnummer is een uniek nummer per vestiging. Een uitzendbureau bijvoorbeeld, kan één KvK-nummer hebben en per vestiging een apart vestigingsnummer. Je vindt het vestigingsnummer bij de organisatie, inkooprelatie, verkooprelatie.

Zie voor algemene informatie ook Organisatie aanmaken in Profit Windows.

Nieuwe organisatie aanmaken:

1. Maak een nieuwe organisatie aan.
  2. Vul een zoekwaarde in, zoals de naam van de nieuwe organisatie, en klik op Zoeken in KvK. Bekijk de zoekresultaten en klik op de organisatie waarvan je de gegevens wilt overnemen.

Je kunt om verschillende waarden tegelijk zoeken. Scheid de gegevens met spaties of komma's. Je kunt zoeken op naam. adres, KvK-nummer en vestigingsnummer. Enkele voorbeelden:

• Zoeken op vestigingsnummer en KvK-nummer: 34310392 000006385222
    • Zoeken alle velden: Stichting arkin 34310392 000006385222 Klaprozenweg 111 Amsterdam

De organisatie bestaat al:

Het vestigingsnummer moet uniek zijn in Profit, het KvK-nummer niet. Nadat je de organisatie hebt geselecteerd, controleert Profit of deze al bestaat.

• De aan te maken organisatie heeft hetzelfde vestigingsnummer als een bestaande organisatie. In die situatie volgt een melding en je kunt de organisatie niet aanmaken.
  • De aan te maken organisatie heeft hetzelfde KvK-nummer als een bestaande organisatie. Het vestigingsnummer is anders of je hebt nog geen vestigingsnummer vastgelegd bij de organisatie. Je krijgt dan de volgende melding:

Je kunt een nieuwe organisatie aanmaken, of met Resultaten weergeven de bestaande organisatie(s) opvragen.

Organisatie aanmaken en gegevens overnemen van Graydon (België)

Bij het aanmaken van een nieuwe organisatie, inkooprelatie of verkooprelatie kun je direct zoeken in Graydon-informatie. Als je de aan te maken organisatie selecteert, worden naam, adres, ondernemingsnummer, vestigingsnummer en aanvullende informatie direct overgenomen in Profit.

Het vestigingsnummer is een uniek nummer per vestiging. Een uitzendbureau bijvoorbeeld, kan één ondernemingsnummer hebben en per vestiging een apart vestigingsnummer. Een hoofdkantoor heeft alleen een ondernemingsnummer, een vestiging heeft het ondernemingsnummer van het hoofdkantoor het het vestigingsnummer van de vestiging.

Nieuwe organisatie aanmaken:

1. Maak een nieuwe organisatie aan.
  2. Vul een zoekwaarde in, zoals de naam van de nieuwe organisatie, en klik op Zoeken in Graydon. Bekijk de zoekresultaten en klik op de organisatie waarvan je de gegevens wilt overnemen.

Je kunt op verschillende waarden tegelijk zoeken. Scheid de gegevens met spaties of komma's. Je kunt zoeken op naam. adres, KvK-nummer en vestigingsnummer. Enkele voorbeelden:

• Zoeken op ondernemingsnummer en vestigingsnummer: 0463984256 2089059801
    • Zoeken op naam- en adresvelden: Philips Bruggestraat 182 Torhout

De organisatie bestaat al:

Het vestigingsnummer moet uniek zijn in Profit, het ondernemingsnummer niet. Nadat je de organisatie hebt geselecteerd, controleert Profit of deze al bestaat.

• De aan te maken organisatie heeft hetzelfde vestigingsnummer als een bestaande organisatie. In die situatie volgt een melding en je kunt de organisatie niet aanmaken.
  • De aan te maken organisatie heeft hetzelfde ondernemingsnummer als een bestaande organisatie. Het vestigingsnummer is anders of je hebt nog geen vestigingsnummer vastgelegd bij de organisatie. Je krijgt dan de volgende melding:

Je kunt een nieuwe organisatie aanmaken, of met Resultaten weergeven de bestaande organisatie(s) opvragen.

Direct naar

1. Organisatie
  2. Organisatie aanmaken (Profit Windows)
  3. Organisatie aanmaken (InSite)
  4. Organisatie wijzigen (InSite)
  5. Controle dubbele invoer organisatie toevoegen
  6. Organisatie omzetten naar verkooprelatie
  7. Organisatie blokkeren
  8. Bedrijfsinformatie raadplegen via Company.info
  9. Bedrijfsinformatie raadplegen via Graydon

Process

Organisatie

Work area

CRM