thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Muterende workflow afhandelen

Met een muterende workflow leg je gegevens vast of wijzig je bestaande gegevens in Profit. Voorbeelden van muterende workflows zijn het aanvragen van verlof, het indienst melden van een medewerker of het wijzigen van het adres van de medewerker. Dit zijn standaard meegeleverde workflows waarmee je gegevens kunt toevoegen of wijzigen in Profit.

In de muterende workflow zie je onder andere de volgende acties:

 • Afkeuren

  Hiermee keur je een taak af en wordt de mutatie NIET doorgevoerd in Profit.

 • Registreren

  Hiermee keur je een taak goed en wordt de mutatie WEL doorgevoerd in Profit.

Deze acties kunnen in de praktijk een andere omschrijving hebben, omdat de beheerder de omschrijvingen van acties kan aanpassen in de workflow-editor.

Muterende hrm-workflows worden altijd afgehandeld via de wachtrij. Als je bijvoorbeeld de actie Registreren uitvoert, komt de workflow in de wachtrij terecht en kun je ondertussen gewoon doorwerken. Als je een workflow opent die in de wachtrij staat, wordt altijd het paginaonderdeel Status wachtrij getoond.

Als je de actie Registreren uitvoert, zal Profit controleren of de door te voeren wijzigingen daadwerkelijk kunnen worden doorgevoerd. Hierbij gelden de controles en bedrijfsregels die Profit ook toepast als je handmatige wijzigingen doorvoert. Als de wijzigingen kunnen worden doorgevoerd, zal Profit deze afhandelen en doorloopt de workflow de rest van het proces.

Als de wijzigingen niet kunnen worden doorgevoerd, komt de taak terug in het overzicht Mijn taken van de gebruiker die de taak Registreren heeft uitgevoerd. In het paginaonderdeel Status wachtrij zie je de reden dat de wijziging niet kon worden doorgevoerd, bijvoorbeeld:

New_Hrm_Muterende wrokflows Taakplanner

Na het oplossen van de melding in de muterende workflow voer je de actie Registreren opnieuw uit. de actie wordt direct uitgevoerd (niet via de wachtrij). Hierdoor krijg je direct 'feedback' en kun je zien of de actie nu wel kan worden uitgevoerd.

Direct naar

 1. Workflow
 2. Geen ervaring? Begin met Workflow inrichten in vogelvlucht!
 3. Sturing van workflows
 4. Workflow bouwen
 5. Workflow onderhouden

Process

Workflow

Work area

InSite/OutSite