Opbouw URL van pagina

Een pagina moet een URL hebben zodat een gebruiker naar de pagina kan navigeren. Profit bouwt deze URL's automatisch op.

Een URL bestaat uit de volgende onderdelen: <domein>/<{vdir}> / <sjabloon> [ / <gegeven of beschrijving>]

• domein: het domein van de site (bijvoorbeeld www.afas.nl).
  • vdir: de virtuele directory waarbinnen de site wordt geopend (optioneel)
  • sjabloon: de publicatienaam van het sjabloon waarmee het gegeven getoond wordt.
  • gegeven of beschrijving: de publicatienaam van de pagina zelf.

Voorbeeld:

Pagina met proces:  www.outsite.nl/aanmaken-incident-dprs

Maatwerk: www.outsite.nl/cursussen/cursusschema

Persbericht tonen: www.outsite.nl/pers/EnYoi-maakt-weer-meer-winst

Pagina aanpassen: http://www.outsite.nl/pers/EnYoi-maakt-weer-meer-winst-aanpassen

Procespagina incident: www.outsite.com/eigenschappen-incident?id=43543

Als een URL niet meer geldig is, kun je een URL-doorverwijzing toevoegen in Profit.

Codes in InSite en OutSite-URL's:

In URL's van pagina's van bijvoorbeeld medewerkers wordt een 'hash' getoond in plaats van de medewerkercode in Profit. De hash is een reeks tekens (zoals 'k9gvntsjslhhv9p2n58f3d3st4') waaruit de originele medewerkercode niet herleid kan worden.

De hash is afhankelijk van het type pagina. De hash van bijvoorbeeld een verzuimmelding zal anders zijn dan de hash in Wie-is-Wie.

Voorbeeld:

De code van medewerker Cas de Graaf is CASG. De hash in de URL is afhankelijk van het type pagina.

De URL van wie-is-wie:

https://12345.afasinsite.nl/medewerker-basis-prs?EmId=k9gvntsjslhhv9p2n58f3d3st4

De URL van de medewerker stamkaart:

https://12345.afasinsite.nl/medewerker-stamkaart-mss-prs?EmId=686h130pjn9bzckp9ldd2s-g-d

De URL van een ziekmelding:

https://12345.afasinsite.nl/aanmaken-ziekmelding-prs?EmId=48cc3ssl4sb91tr2fj62tnlkg8&PrId=qrjs5ktv-j-8s6j-qfy6cvhm9x

Direct naar

1. Pagina's en overzichten InSite en OutSite
  2. Pagina toevoegen
  3. Pagina's raadplegen in Profit
  4. Pagina kopiëren
  5. Gerelateerde verwijzing toevoegen
  6. Overlay aan pagina toevoegen
  7. Pagina eigenschappen aanpassen
  8. Zoekmachines
  9. Overzichtspagina per selectie
  10. Gegevens downloaden
  11. Pagina verwijderen
  12. Opbouw URL van pagina's
  13. URL-doorverwijzing OutSite inrichten
  14. Hyperlink naar e-mailadres toevoegen