URL-doorverwijzing InSite/OutSite inrichten

Bij een doorverwijzing (redirect) wordt een bepaalde URL automatisch doorverwezen naar een andere pagina. Als een bezoeker van een website de URL opent, wordt automatisch een andere pagina geopend. Het gebruik van doorverwijzingen is niet verplicht, maar kan het gebruikersgemak en de toegankelijkheid van de site vergroten.

Toepassingen:

• Je wilt een pagina die niet (meer) bestaat automatisch laten verwijzen naar een pagina die wel bestaat.

Als je de URL van een pagina aanpast, bestaat de originele URL niet meer. Als deze URL een hoge ranking heeft in zoekmachines, of als je de URL hebt doorgegeven aan externe partijen, wil je de originele URL toch nog gebruiken.

• Je wilt een korte, gebruiksvriendelijke URL laten doorverwijzen naar een andere URL.

Aandachtspunten:

• Je kunt alleen een doorverwijzing binnen dezelfde site toevoegen, bijvoorbeeld van www.enyoi.nl/companyprofile naar www.enyoi.nl/about. Een doorverwijzing van bijvoorbeeld www.enyoi.nl/companyprofile naar www.moreyoi.nl/about is niet mogelijk.
  • Een doorverwijzing vanaf de Home-pagina werkt niet. Je krijgt dan de volgende foutmelding:

12345.afasinsite.nl redirected you too many times.

• Als je meerdere sites hebt, moet je per site de juiste doorverwijzingen toevoegen.

Doorverwijzing OutSite inrichten:

1. De pagina waarnaar je wilt verwijzen, moet al bestaan.
  2. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Site.
  3. Open de eigenschappen van de site waarvoor je een doorverwijzing wilt inrichten.
  4. Ga naar het tabblad: URL-doorverwijzing.
  5. Klik op: Nieuw.
  6. Selecteer het type in Reden van doorverwijzing.
  • Een niet-werkende URL een pagina laten openen op de site

Je laat de URL van bijvoorbeeld een verouderde of vervallen pagina verwijzen naar een nieuwe pagina. Bij het openen van de nieuwe pagina wordt de URL van de nieuwe pagina gebruikt.

Voorbeeld:

De pagina www.enyoi.nl/companyprofile bestaat niet meer, de bezoeker krijgt een 'page not found' melding.

Je voegt een verwijzing toe van www.enyoi.nl/companyprofile naar www.enyoi.nl/about.

Een bezoeker die de pagina www.enyoi.nl/companyprofile opent, wordt automatisch doorverwezen naar www.enyoi.nl/about. In de browser wordt www.enyoi.nl/about als URL getoond.

• Een pagina een vriendelijkere URL geven op de site

Je laat een vriendelijke URL verwijzen naar een andere pagina, maar de naam van de vriendelijke URL wordt gebruikt in de browser.

Voorbeeld:

Je gebruikt de vriendelijke URL www.enyoi.nl/products om door te verwijzen naar www.enyoi.nl/catalogue/portfolio/products.

Als de bezoeker de URL www.enyoi.nl/products opent, wordt de pagina www.enyoi.nl/catalogue/portfolio/products getoond met de URL www.enyoi.nl/products.

1. Vul de paginanaam in Door te verwijzen deel URL in. Je vult hier alleen het deel achter de naam van de site in. Controleer de URL in Volledige URL.
  2. Selecteer de pagina waarnaar je wilt verwijzen.
  3. Vul eventueel een toelichting in voor intern gebruikt.
  4. Klik op: Voltooien.
  5. Publiceer de site opnieuw om de wijzigingen door te voeren.

Direct naar

1. OutSite inrichten
  2. Ondersteunde browsers
  3. Basisinrichting OutSite
  4. Autorisatie in OutSite
  5. Thema-editor
  6. Site inrichten
  7. Weblay-out en zones
  8. Menu van de site
  9. Documentmanagement inrichten
  10. Dossier
  11. Invulformulier inrichten
  12. Sjabloon instellen
  13. Site informatie
  14. Google Site Search inrichten
  15. URL-doorverwijzing OutSite inrichten
  16. Externe / social media