Pagina bewerken, concept opslaan en publiceren

Als een sitebeheerder een pagina van de site aanpast, gebeurt het volgende:

Er wordt een concept van de pagina gemaakt. De originele (onbewerkte) pagina blijft zichtbaar voor gebruikers. Het concept is een kopie van de originele pagina, de sitebeheerder kan deze wijzigen. Als de sitebeheerder tevreden is over de pagina, kan hij deze publiceren: de conceptpagina komt live op de website, in plaats van de originele pagina. Het publicatieproces kan enkele minuten duren, daarna staat de nieuwe pagina live op de site.

Ins_Bewerken van een pagina (10)

Let op:

Als een gebruiker een pagina opslaat als concept en deze niet publiceert, is de pagina geblokkeerd voor bewerking door andere gebruikers. Als een andere gebruiker de pagina dan wil bewerken, krijgt hij de melding "Het concept van de pagina "..." is geblokkeerd door gebruiker "XXXX" (12345.naam)". Neem contact op met de gebruiker die de pagina heeft geblokkeerd om dit op te lossen.

Als dit niet mogelijk is, gebruik je de standaardmethode voor het deblokkeren van gegevens.

Pagina bewerken:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Open de pagina.
  3. Je ziet de huidige status van de pagina naast de naam van de pagina.
  4. Ga naar het tabblad: Pagina. Klik op: Bewerken.

De pagina wordt een concept (kopie van de gepubliceerde pagina). De gepubliceerde pagina blijft bereikbaar voor gebruikers, het concept ga je bewerken.

5. Voer je aanpassingen door.
  6. Je hebt nu twee mogelijkheden:
    • Klik op Concept opslaan om de pagina tussentijds op te slaan. Als je de pagina verlaat met Bewerken afsluiten, blijft deze een conceptpagina.
    • Klik op Publiceren om de pagina live te zetten. De conceptpagina wordt de nieuwe live-pagina. Het publiceren kan enkele minuten duren.

Gewijzigde pagina publiceren:

Als je klaar bent met de bewerking en tevreden bent over het resultaat, publiceer je de pagina. Hierdoor wordt de nieuwe pagina zichtbaar voor gebruikers van de site.

1. Klik op: Concept publiceren.

2. De status van de pagina wijzigt in Gepubliceerd.

Status site controleren:

Het publiceren van een conceptpagina kan een enkele minuten duren. Profit controleert namelijk eerst of de site bijgewerkt moet worden, verzamelt dan de gegevens en werkt ten slotte de site bij. Je controleert hoever het publiceren gevorderd is.

1. Ga naar: Profit.
  2. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Site.

Na een wijziging van de site moet deze vaak bijgewerkt worden, je ziet dit in de kolom Status publicatie. Tijdens het bijwerken worden pagina's opnieuw gepubliceerd en dan gekopieerd naar de webserver. Dit zie je in de twee rechterkolommen met te publiceren en bij te werken bestanden. De site staat volledig live als deze de status Volledig gepubliceerd heeft en als alle bestanden zijn gepubliceerd en bijgewerkt.

Direct naar

1. Sitebeheer
  2. Sitebeheerder aanstellen
  3. Sitebeheer starten en afsluiten
  4. Pagina bewerken, concept opslaan en publiceren
  5. Toon AFAS-versie van een pagina
  6. Conceptpagina verwijderen en wijzigingen ongedaan maken
  7. Site voor smartphones en tablets (responsive design)
  8. Achtergrond en logo site instellen