thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Sitebeheer

De sitebeheerder is de webmaster van de site: de sitebeheerder onderhoudt het menu en de pagina's van de site, kan video's toevoegen, hyperlinks naar externe sites toevoegen, etc.

Heb je nog geen site, dan voegt de sitebeheerder deze toe in Profit. Als de site eenmaal draait, onderhoud je deze grotendeels in de site zelf ("What you see is what you get"). Een Profit-site is altijd gekoppeld aan een specifieke omgeving en kan informatie uit die omgeving gebruiken, bijvoorbeeld signalen, allerlei overzichten, workflows, etc.

Een site bestaat doorgaans uit verschillende pagina's. Voor die pagina's levert Profit een aantal sjablonen mee. Deze sjablonen kun je als het gaat om de banners, stijl en content aanpassen aan je eigen wensen. De standaard sjablonen zijn zo ingericht dat ze direct de gegevens in Profit gebruiken. Het cursussjabloon is bijvoorbeeld gekoppeld aan Profit Cursusmanagement. En het CRM-sjabloon is gekoppeld aan de organisatie- en persoonsgegevens in Profit CRM.

Als je begint met InSite, wordt de site volledig gepubliceerd. Daarna ga je als sitebeheerder de site bouwen, uitbreiden en beheren. Tijdens het bouwen, uitbreiden en beheren van de site worden alleen gewijzigde pagina's opnieuw gepubliceerd. Hierdoor kunnen pagina's een sterk verschillende ouderdom hebben.

Je bepaalt als sitebeheerder zelf wanneer een pagina 'live gaat'. Je zet de pagina namelijk live door deze te publiceren. Na enkele minuten staat de pagina daadwerkelijk live en kunnen gebruikers/bezoekers de pagina zien.

Inhoud

Voorbereiding

Werkwijze

Zie ook

Process

Beheerder

Work area

InSite/OutSite