Workflows voor het aanmaken/intrekken van delegaties inrichten

Je kunt managers zelf verantwoordelijk maken voor het aanmaken (toekennen) van een delegatie van een medewerker en voor het intrekken van delegaties. De inrichting wordt hieronder beschreven.

Let op:

Deze inrichting is alleen nodig als managers zelf delegaties gaan uitdelen en intrekken via InSite (MSS).

Als alleen de applicatiebeheerder delegaties uitdeelt of intrekt via Profit, dan hoef je dit onderdeel niet in te richten.

Inhoud

Type pagina activeren

De functionaliteit van dit onderdeel kan alleen gebruikt worden als je het corresponderende type pagina activeert in de eigenschappen van de site. Je bepaalt per site of je de functionaliteit gebruikt of niet.

Naam van het te activeren type pagina:

• Medewerkers delegeren

Type pagina activeren

Workflows inrichten

Je richt de workflows in waarmee managers zelf delegaties kunnen aanmaken (toekennen) en intrekken.

Autorisatie inrichten:

1. Autoriseer de InSite-pagina's.

Als je de standaard gebruikersgroepen gebruikt, geldt het volgende: Alle InSite-pagina's zitten in de standaardfunctionaliteit MSS/delegatie. Deze functionaliteit is opgenomen in de standaardrol Functioneel applicatiebeheer (Profit). Gebruikers (managers) die lid zijn van de standaard gebruikersgroep Functioneel applicatiebeheer (Profit) hebben recht op alle pagina's voor delegaties.

2. Deel filterautorisatie uit op type dossieritem voor managers die via de workflow delegaties mogen aanmaken of intrekken:
    • Delegatie (Profit)
    • Delegatie intrekken (Profit)

InSite inrichten:

Voor het aanmaken en intrekken van delegaties voeg je de volgende pagina's toe in InSite:

• Delegatie profielkeuze
  • Delegatie intrekken profielkeuze

Je kunt de pagina Medewerker delegaties als een pagina-onderdeel plaatsen op een pagina met medewerkergegevens. Dit is een overzicht van de delegaties van de medewerker.

Zie ook:

Aanmaken van delegatie inrichten:

De onderstaande beschrijving gaat uit van inrichting die aanwezig is in Profit. Je kunt ook zelf workflows en profielen toevoegen en deze koppelen.

1. Ga naar: CRM / Dossier / Inrichting / Type dossieritem.
  2. Open het type dossieritem Delegatie (Profit).
  3. Pas de workflow Delegatie eventueel aan.

Voor het registreren of of afkeuren van de delegatie gebruik je speciale acties, zie ook de uitgebreide beschrijving van deze workflow.

4. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Profiel.
  5. Richt het profiel Aanmaken delegatie medewerker in.
    • Dit profiel is standaard gekoppeld aan de bovenstaande workflow Delegatie.
    • Dit profiel is gekoppeld aan het profiel Beoordelen delegatie medewerker.
    • Bij dit profiel kun je een context toevoegen, waarmee je bijvoorbeeld voorkeurwaarden of een filter op de velden Organisatorische eenheid of Delegatie verantwoordelijke kunt vastleggen.
  6. Richt het profiel Beoordelen delegatie medewerker in.

Intrekken van delegatie inrichten:

De onderstaande beschrijving gaat uit van inrichting die aanwezig is in Profit. Je kunt ook zelf workflows en profielen toevoegen en deze koppelen.

1. Ga naar: CRM / Dossier / Inrichting / Type dossieritem
  2. Open het type dossieritem Delegatie intrekken (Profit).
  3. Pas de workflow Delegatie intrekken eventueel aan.

Voor het registreren of afkeuren van de intrekking gebruik je speciale acties, zie ook de uitgebreide beschrijving van deze workflow.

4. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Profiel.
  5. Richt het profiel Aanmaken delegatie intrekken in. Dit profiel is standaard gekoppeld aan de bovenstaande workflow Delegatie intrekken.

Zie ook:

Direct naar

1. Delegatiemodel inrichten en gebruiken
  2. Delegaties inrichten
  3. Workflows voor het aanmaken/intrekken van delegaties inrichten
  4. Delegaties aanmaken, intrekken en raadplegen