Artikel instellen met voorraadprofiel

Je kunt de voorraadinstellingen van een artikel wijzigen. Je kunt een artikel koppelen aan een voorraadprofiel of afwijkende voorraadinstellingen vastleggen. Met een voorraadprofiel heb je eenvoudig inzicht in hoe Profit welke artikelen op welke manier beheert qua voorraadcontrole, bestelvoorstel en toewijzing inkooporders aan verkooporders.

Artikel instellen voor voorraadbeheer:

1. Ga naar: Ordermanagement / Item / Artikel.
  2. Open de eigenschappen van het artikel.

3. Ga naar het tabblad: Voorraad.

4. Selecteer een waarde bij Voorraadprofiel als je het artikel wilt koppelen aan een (ander) voorraadprofiel voor het beheren van de voorraad.

Met voorraadprofielen standaardiseer je je voorraadbeheer en kun je eenvoudig zien hoe Profit welke artikelen controleert en aanvult. Je kunt kiezen uit de meegeleverde Profit-profielen, maar ook uit eigen voorraadprofielen als je deze hebt toegevoegd.

Als je geen voorraadprofiel selecteert, kun je in plaats daarvan de voorraadbeheeropties handmatig instellen. Hierdoor kun je wel je overzicht over je voorraadstromen kwijtraken. Daarom controleert Profit of je handmatige instellingen voldoen aan een bestaand voorraadprofiel en als dit het geval is, koppelt Profit alsnog dat betreffende voorraadprofiel.

Als je geen voorraadprofiel selecteert, vul je de velden handmatig in:

1. Selecteer een waarde bij Voorraadcontrole als je wilt dat Profit bij toevoegen van de verkooporder en/of de pakbon controleert of er genoeg voorraad is. Raadpleeg eventueel de uitleg over de verschillende opties voor voorraadcontrole. Standaard staat hier Controle op vrije voorraad (verkooporder en pakbon) geselecteerd, dit is de meest strikte controle.
    2. Selecteer een waarde bij Uitlevervolgorde als je wilt dat Profit bij het uitleveren van partij- of serienummerartikelen een specifieke volgorde hanteert. Deze uitlevervolgorde is niet geldig bij normale artikelen en kun je daarbij ook niet selecteren. Als je Pakbonnen genereren vanuit ontvangst wilt gebruiken, moet je Uitlevervolgorde instellen op LIFO.
    3. Selecteer een waarde bij Bestelvoorstel bij verkoop als je wilt dat Profit aantallen die je verkoopt, voorstelt voor inkooporders. Raadpleeg eventueel de uitleg over de verschillende opties voor het bestelvoorstel.
    4. Vink Voorraadaanvulling aan als je wilt dat Profit automatisch voorstelt bepaalde inkooporders te plaatsen om de voorraad tot een bepaald aantal aan te vullen. Vul dan ook Minimum voorraad en Aanvullen tot. Raadpleeg Bestelvoorstel per artikel met voorraadaanvulling.
  5. Selecteer bij Toewijzen in verkoop of je verkooporders automatisch, niet of na een vraag wilt toewijzen aan inkooporders.
  6. Selecteer bij Wachtorders toewijzen of je, als je automatisch laat toewijzen, ook de wachtorders wilt toewijzen.
  7. Vul een waarde in bij Minimum voorraad. Profit genereert automatisch bestelvoorstellen als de minimum voorraad van het artikel bereikt is.
  8. Vul een waarde in bij Aanvullen tot. Als de economische voorraad (voorraad + in bestelling - gereserveerd) onder het hierboven ingevulde minimum daalt, vult Profit de voorraad via bestelvoorstellen aan tot het aantal dat je hier invult.
  9. Vink Magazijntoewijzing aan als je met meerdere magazijnen werkt en dit artikel alleen in bepaalde magazijnen wilt opslaan.
  10. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Artikel
  2. Artikel toevoegen
  3. Artikelen raadplegen
  4. Artikel wijzigen
  5. Artikel kopiƫren
  6. Vervangend artikel instellen
  7. Artikel instellen met voorraadprofiel
  8. Artikel blokkeren
  9. Bestelstaffel en minimum aantal controle instellen
  10. Meerdere afbeeldingen bij artikelen importeren
  11. Itemcode wijzigen
  12. Artikelgegevens afdrukken
  13. Importeren van artikelen o.a.