Integratiesoort voor inkoopfacturen toevoegen

Inkoopfacturen wil je in Profit Financieel verwerken. Daarvoor stel je het dagboek in waarop je facturen en creditfacturen wilt boeken. Op hoog niveau doe je dit in de integratiesoort. Je kunt hier in een inkooprelatieprofiel van afwijken voor een bepaalde groep inkooprelaties.

Je moet voor deze functie geautoriseerd zijn.

Let op:

Profit kan op verschillende plekken factuurnummers genereren: tijdens het boeken in Financieel én tijdens de facturering in Ordermanagement, Projecten en Abonnementen. Profit bepaalt de factuurnummers op al die plekken automatisch op basis van het veld met het laatste factuurnummer in het financiële dagboek dat je voor de integratie van de facturen hebt ingesteld in de instellingen van de omgeving. Factuurnummers moeten in Profit uniek zijn: een factuurnummer mag slechts één keer voorkomen. Ook de nummers van verkoopfacturen en van inkoopfacturen mogen niet overlappen. Om problemen met de nummering te voorkomen de volgende tips:

• Gebruik indien mogelijk voor de integratie van de verkoopfacturen vanuit Ordermanagement, Projecten en Abonnementen hetzelfde integratiedagboek.
  • Als je toch verschillende dagboeken gebruikt, zorg er dan voor dat de nummerseries van deze dagboeken elkaar nooit kunnen overlappen.
  • Controleer of ook de nummering van de dagboeken waarin je in Profit Financieel handmatig facturen boekt (inkoopboeken en verkoopboeken) niet kan overlappen met de nummers die Profit automatisch uitdeelt in Ordermanagement, Projecten en Abonnementen.

Integratiesoort voor inkoopfacturen toevoegen:

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Integratiesoort.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer bij Administratie een administratie als je werkt met meerdere administraties. Per administratie kun je een integratiesoort maar één keer toevoegen.
  4. Selecteer Inkoopfacturen Ordermanagement bij Integratiesoort.
  5. Selecteer Inkoopboek bij Dagboek het dagboek waarop je de inkoopfacturen wilt boeken.
  6. Selecteer bij Dagboek creditfacturen het dagboek in waarop Profit de creditfacturen uit Ordermanagement moet boeken. Je kunt hier hetzelfde dagboek selecteren als hierboven voor het journaliseren van de facturen, maar je kunt hier ook een ander dagboek kiezen.
  7. Selecteer bij Omschrijving financieel de omschrijving voor de journaalpost die Profit moet gebruiken bij het boeken in Profit Financieel. Profit bepaalt de omschrijving tijdens het journaliseren.
  8. Vink Factuurkorting gebruiken aan, als je factuurkorting wilt gebruiken voor deze integratiesoort.
  9. Selecteer een grootboekrekening bij Rekening factuurkorting waarop je de factuurkortingen die je hebt verleend, wilt boeken.
  10. Klik op: Opslaan en sluiten.

Zie ook:

Afwijkende dagboeken voor verkoopfacturen instellen

Direct naar

1. Inrichting inkoop
  2. Activeren Inkoop
  3. Autonummering
  4. Rapporten
  5. Autorisatie
  6. Ordertraject
  7. Inkooprelatie
  8. Boekingslay-out instellingen inkoop
  9. Inkoopbasisorder
  10. Bestelvoorstel inrichten
  11. Orderplanning autoriseren
  12. Inkoopfactuur inrichten
  13. Verplichtingen via inkooporder inrichten
  14. Confrontatie Ontvangst inrichten
  15. Inkoopaanvragen