thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied
Pakbon ophalen op barcodescanner

Vanaf de scanner kun je een aanvraag doen voor een pakbon. Via de connector wordt de eerste pakbon die in aanmerking komt doorgestuurd naar de barcodescanner als er één of meerdere pakbonnen klaar zijn gezet.

Voorbeeld: ophalen pakbon:

Er staan 5 pakbonnen klaar voor de scanner. Bij het ophalen van de pakbonnen wordt eerst gekeken naar de picker en vervolgens naar de prioriteit:

Pakbonnummer

Picker

Prioriteit

153628

leeg

14

153655

leeg

10

153656

leeg

09

153679

Cas de Graaf

06

153684

leeg

01

Picker Eduard Douma is aangemeld op de barcodescanner. Hij moet, op basis van de prioriteit de pakbon met prioriteit 01, afhandelen.

Picker Cas de Graaf is aangemeld op de barcodescanner: hij moet, op basis van het veld Picker de pakbon met prioriteit 6 afhandelen.

Alleen actieve, niet gereedgemelde en niet geblokkeerde pakbonnen kunnen klaargezet worden voor scannen.

De pakbonregels in het bestand zijn gesorteerd op loopvolgordenummer van de magazijnlocatie. Als het loopvolgordenummer gelijk is wordt gesorteerd op locatie.

Let op: 

Pakbonnen die in Profit zijn geopend in de boekingslay-out worden niet naar de scanner gestuurd! Deze pakbonnen kunnen namelijk nog gewijzigd worden.

Bepaling pakbon / pakbonregels:

Op de volgende manier wordt bepaald welke pakbon moet worden doorgestuurd naar de barcodescanner:

 1. De pakbonnen met de status Prioriteit picken worden gesorteerd waarbij de pakbon met de hoogste prioriteit bovenaan staat. Op deze pakbon moet in ieder geval één regel nog niet gepicked zijn.
 2. Hierna wordt gekeken of er voor de ingelogde gebruiker een pakbon beschikbaar is (met de status Klaargezet voor scanner) waarbij zijn gebruikerscode is ingevuld bij het veld Picker.
 3. Alleen pakbonnen / pakbonregels voor het magazijn dat is gekoppeld aan de connector komen in aanmerking. Als je geen magazijn hebt opgegeven worden alle regels naar de barcodescanner gestuurd.

  Voorbeeld: barcodescanning met magazijnen

  Op pakbon 153655 is het veld Picker niet gevuld. Op deze pakbon zijn tien regels opgenomen. Van vier pakbonregels liggen de goederen in Magazijn Leusden. Van de overige zes regels liggen de goederen in Magazijn Amersfoort.

  Picker Eduard Douma doet een aanvraag met de scanner voor Magazijn Leusden. Hij krijgt nu de vier pakbonregels op de scanner die in dit magazijn liggen opgeslagen. Eduard Douma verzamelt deze goederen en de pakbonregels worden teruggemeld. De status van deze pakbonregels verandert nu in Gepicked, de status van de pakbon zelf in: Deels gescand.

  In Magazijn Amersfoort lopen meerdere pickers rond maar alleen Cas de Graaf mag deze 6 pakbonregels afhandelen omdat het breekbare, dure goederen zijn.

  Picker Ivo Bezemer meldt zich aan maar krijgt niet deze pakbonregels terug.

  Picker Cas de Graaf meldt zich aan en krijgt de overgebleven zes pakbonregels op de scanner. Hij handelt de pakbon af. Na het terugmelden verandert de status van deze pakbonregels in Gepicked, de status van de pakbon zelf in: Geheel gescand.

  Afhankelijk van de instelling wordt de pakbon nu direct gereedgemeld.

  Let op: 

  Op de barcodescanner kun je instellen of je wel of geen gebruik wilt maken van magazijnnummers. Magazijnen worden in Profit gezien als gebouwen op en bepaalde locatie. Het kan in jouw geval best zo zijn dat je een grote hal hebt die je hebt ingedeeld in secties /magazijnen. Als de medewerkers in alle secties goederen mogen halen hoef je niet te werken met magazijnen.

  Dit stel je in door het veld Magazijn publicatie aan/uit wel (of niet) aan te vinken. Je moet dit regelen met Actemium.

 4. Alleen voor scanning klaargezette of gedeeltelijk gescande pakbonnen worden naar de scanner gestuurd.

Geblokkeerde pakbonnen worden niet doorgestuurd naar de scanner.

Let op: 

Pakbonnen die naar de barcodescanner zijn gestuurd worden geblokkeerd. Je kunt deze blokkering opheffen (keuze Ordermanagement traject).

Schematisch ziet dit er als volgt:

Vervolgens kun je de pakbon op de scanner afhandelen waarna deze met de door jou ingevoerde aantallen wordt teruggezonden naar Profit.

Direct naar

 1. Pakbonnen via barcodescanner
 2. Barcodescanner inrichten
 3. Picker wijzigen voor pakbon via scanner
 4. Prioriteit voor pakbon op scanner wijzigen
 5. Etiketten afdrukken voor pakbonregels via scanner
 6. Pakbonnen klaarzetten voor scannen
 7. Pakbon ophalen op barcodescanner
 8. Pakbonnen afhandelen na scannen

Process

Pakbon

Work area

Ordermanagement