Project in abonnement inrichten

Je kunt abonnementsfacturen opslaan in het dossier van een project. Hiervoor voeg je het veld Project toe in de boekingslay-out voor abonnementen.

Profit zet het projectnummer in de kop van de factuur in elk van de volgende gevallen:

• als er een voorschotnota is, of
  • als er niet verzameld wordt (instelling in verkooprelatieprofiel), of
  • als er per project verzameld wordt (instelling in verkooprelatieprofiel)

Doorloop onderstaande stappen:

Stap 1: Verkooprelatieprofiel en verkooprelatie controleren voor verzamelen

1. Controleer in het Verkooprelatieprofiel op het tabblad Verzamelen per onderdeel of
    • de optie Verzamelen op factuur úit staat óf
    • de opties Verzamelen op factuur en Verzamelen per project áán staan

Meer informatie: Facturen en pakbonnen verzamelen per project

2. Controleer of het zojuist ingestelde verkooprelatieprofiel aan de verkooprelatie is gekoppeld.

Meer informatie: Gekoppeld verkooprelatieprofiel bij verkooprelatie raadplegen

Stap 2. Veld toevoegen in boekingslay-out en factuurrapport

1. Voeg het veld Project toe aan de kop van de (nieuwe) boekingslay-out voor abonnementen. In de standaard boekingslay-out is het veld al opgenomen.

Meer informatie: Boekingslay-out wijzigen

2. Voeg eventueel het veld Project toe aan het rapport voor abonnementsfacturen. Daarvoor moet je het eerst toevoegen aan de beschikbare velden.
    1. Klik op: Aanpassen.
    2. Voeg het veld toe.

Meer informatie: Veld in rapport toevoegen

Stap 3. Project invullen in abonnement

1. Ga naar: Abonnementen / Abonnement / Abonnement.
  2. Voeg een abonnement toe.
  3. Selecteer de nieuwe boekingslay-out.
  4. Ga naar het tabblad: Extra.
  5. Vul een waarde in bij: Project.

Is er op het tabblad Algemeen in het veld Administratie een administratie gekoppeld dan kan Project nog niet gevuld worden.

6. Voltooi het abonnement.

Stap 4. Genereer de abonnementsfactuur

Zorg dat de factuur ook verstrekt en in het dossier opgenomen wordt, bijvoorbeeld via de Output-wizard of handmatig naderhand nog.

Meer informatie: Automatisch abonnementen factureren en verstrekken

Stap 5. Raadpleeg dossier bij project

Je vindt de abonnementsfactuur in het tabblad Dossier van het project.

Meer informatie: Project raadplegen

Stap 6. Raadpleeg de abonnementsfactuur

Meer informatie: Abonnementsfactuur raadplegen

Direct naar

1. Inrichting Abonnementen
  2. Inrichting van Profit Financieel
  3. Inrichtingsvolgorde Abonnementen
  4. Integratie artikelen en autorisatie
  5. Autoriseren abonnementen
  6. Typen abonnement toevoegen
  7. Cycli-tabel aanvullen
  8. Redenen beëindiging abonnement toevoegen
  9. Voorkeurwaarden abonnement instellen
  10. Nummering abonnementen
  11. Afwijkend bankrekeningnummer per abonnement
  12. Abonnementen in InSite inrichten
  13. Integratie met Profit Financieel
  14. Abonnementsartikel toevoegen
  15. Facturering voor abonnementen inrichten
  16. Verkooprelatie inrichten voor abonnement
  17. Abonnementen importeren