Communicatieprofiel eVerbinding inrichten

Je kunt verkoopfacturen versturen naar verkooprelaties via het platform eVerbinding en verkoopfacturen ontvangen via eVerbinding. Zowel de verzender als ontvanger van facturen moet een communicatieprofiel inrichten en enkele onderdelen in Profit Financieel inrichten.

Je moet een account hebben bij het platform eVerbinding, voordat je het communicatieprofiel inricht.

Communicatieomgeving inrichten:

Je bepaalt eerst welke omgeving je gebruikt als communicatieomgeving. Dit kan de centrale communicatieomgeving zijn, de huidige omgeving of een andere omgeving. Als je één omgeving hebt, is dit automatisch de communicatieomgeving.

1. Open de communicatie-omgeving.
  2. Ga naar: Algemeen / Communicatieservice / Communicatieprofiel.
  3. Open de eigenschappen van het profiel Communicatie met eVerbinding.
  4. Vink Geblokkeerd uit.
  5. Selecteer de juiste omgeving in Communicatieomgeving.

Als je één omgeving hebt, selecteer je hier Huidige omgeving.

6. Ga naar het tabblad: Instellingen.
  7. Vul de gegevens in die je van eVerbinding gekregen hebt:
    • Vul bij App sleutel de sleutel in die je hebt gekregen als Klant key bij eVerbinding.
    • Vul bij Geheime sleutel app de sleutel in die je hebt gekregen als Klant geheim bij eVerbinding.
    • Let op: Vul bij Gebruiker het e-mailadres in dat je hebt gebruikt toen je de account bij eVerbinding aanvroeg. (Vul hier NIET de gegevens van het veld Aangevraagd door bij eVerbinding)
  8. Klik op: Opslaan en sluiten.

Andere omgevingen inrichten:

Als je één omgeving hebt, sla je deze stappen over.

1. Open de omgeving.
  2. Ga naar: Algemeen / Communicatieservice / Communicatieprofiel.
  3. Open de eigenschappen van het profiel Communicatie met eVerbinding.
  4. Vink Geblokkeerd uit.
  5. Selecteer de communicatieomgeving.
  6. Klik op: Opslaan en sluiten.

Administraties beheren:

Als verzender van facturen koppel je het bedrijfs-ID van eVerbinding in de eigenschappen van de verzendende administratie(s). Deze administraties worden automatisch gekoppeld aan het communicatieprofiel. Je kunt administraties niet handmatig koppelen. Wel kun je administraties verwijderen.

1. Open de eigenschappen van het profiel Communicatie met eVerbinding.
  2. Ga naar het tabblad: Administraties.
  3. Selecteer een administratie die je wilt verwijderen.
  4. Klik op: Acties / Verwijderen.

Staan de te koppelen administraties niet op het tabblad: Administraties? Activeer dan opnieuw de activering. Hierdoor worden de administraties opnieuw toegevoegd aan het communicatieprofiel.

Direct naar

1. Communicatieservice inrichten
  2. Autorisatie
  3. Communicatieomgeving instellen
  4. Digipoort inrichten
  5. Externe portal voor IB- Vpb-aangiften
  6. Communicatieprofiel Syntrus Achmea inrichten
  7. Communicatieprofiel BeFrank inrichten
  8. Communicatieprofiel Pensioenaangifte inrichten
  9. Communicatieprofiel APG inrichten
  10. Communicatieprofiel Arbo Unie inrichten
  11. Communicatieprofiel ArboNed inrichten
  12. Communicatieprofiel Zorg van de Zaak inrichten
  13. Communicatieprofiel AZL inrichten
  14. Communicatieprofielen TKP Beveiliging, Detailhandel en Zoetwaren inrichten
  15. Communicatieprofiel UBL inrichten
  16. Communicatieprofiel eVerbinding inrichten
  17. Communicatieprofiel Communicatie met accountant inrichten
  18. Communicatieprofiel Twinfield inrichten
  19. Communicatie met Vervangingsfonds / Participatiefonds inrichten
  20. Communicatieprofiel Sociaal Secretariaat inrichten
  21. Berichten verzenden en ontvangen via de communicatieservice