Communicatieprofiel Communicatie met accountant inrichten

Je richt het communicatieprofiel in de klantomgeving in om communicatieberichten te versturen naar de Accountancy omgeving.

Let op:

Je richt het communiatieprofiel in de communicatieomgeving in.

Communicatieprofiel inrichten:

1. Open de communicatieomgeving.
  2. Ga naar: Algemeen / Communicatieservice / Communicatieprofiel.
  3. Open de eigenschappen van het profiel Communicatie met accountant.
  4. Vink Geblokkeerd uit.
  5. Ga naar het tabblad: Instellingen.

Fin_Small Business omgeving inrichten voor btw-aangifte accorderen via OutSite (20)

6. Als de velden Omgevingsnaam, Gebruikersnaam en Wachtwoord nog gevuld zijn, maak je deze leeg.
  7. Vink AFAS Online aan.

Profit genereert automatisch een URL en vult deze bij Adres in.

8. Vul het deelnemersnummer in van de doelomgeving in. Dit zijn de vijf cijfers van het abonnement van de Accountancy-omgeving. Vul alléén de cijfers in. Voor omgeving O12345AA vul je bij 'deelnemersnummer' dus alleen 12345 in.

Je deelnemersnummer wordt automatisch opgenomen in de URL.

9. Vul de token in.

Let op:

Je accountant heeft de token aangemaakt in de Accountancy-omgeving in een AppConnector met toegang tot de connector 'CommSvcConnector'.)

Per omgeving waar vandaan btw-aangiftes via ‘Communicatie met Accountant’ verstuurd worden naar de Accountancy-omgeving moet de accountant een eigen gebruiker aanmaken met een eigen token. Let dus op dat je nooit hetzelfde token in meerdere klantomgevingen vastlegt.

Klik op: OK.

Direct naar

1. Communicatieservice inrichten
  2. Autorisatie
  3. Communicatieomgeving instellen
  4. Digipoort inrichten
  5. Externe portal voor IB- Vpb-aangiften
  6. Communicatieprofiel Syntrus Achmea inrichten
  7. Communicatieprofiel BeFrank inrichten
  8. Communicatieprofiel Pensioenaangifte inrichten
  9. Communicatieprofiel APG inrichten
  10. Communicatieprofiel Arbo Unie inrichten
  11. Communicatieprofiel ArboNed inrichten
  12. Communicatieprofiel Zorg van de Zaak inrichten
  13. Communicatieprofiel AZL inrichten
  14. Communicatieprofielen TKP Beveiliging, Detailhandel en Zoetwaren inrichten
  15. Communicatieprofiel UBL inrichten
  16. Communicatieprofiel eVerbinding inrichten
  17. Communicatieprofiel Communicatie met accountant inrichten
  18. Communicatieprofiel Twinfield inrichten
  19. Communicatie met Vervangingsfonds / Participatiefonds inrichten
  20. Communicatieprofiel MijnGeldzaken inrichten
  21. Communicatieprofiel Sociaal Secretariaat inrichten
  22. Berichten verzenden en ontvangen via de communicatieservice

Process

Communicatieservice

Work area

Techniek