Communicatieprofiel Twinfield inrichten

Je beschikt over een communicatieprofiel voor het ophalen van btw/icp aangiften vanuit Twinfield. Met dit communicatieprofiel kan je de cliƫnt OB de aangifte laten accorderen via OutSite.

De koppeling werkt voor de suppletie-aangiften OB en voor de reguliere OB en ICP. Je richt hiervoor het communicatieprofiel in. Voordat je het communicatieprofiel kunt inrichten moet je eerst de functionaliteit activeren.

Je kunt de koppeling realiseren op bis.afasonline.com/twinfield.

Let op!

Als je meerdere omgevingen wilt koppelen moet je eerst uitloggen bij bis en Twinfield, anders genereer je een nieuw token voor de al eerder gekoppelde omgeving.

Communicatieconnector activering OutSite activeren:

1. Ga naar: Algemeen / Omgeving / Beheer / Eigenschappen.
  2. Ga naar het tabblad: Activering.
  3. Vink de functionaliteit Communicatieconnector activering OutSite aan.
  4. Klik op Ja bij de vraag.
  5. Klik op: Opslaan en sluiten.

Communicatieprofiel inrichten:

1. Open de communicatie-omgeving. Je richt dit communicatieprofiel in de communicatie-omgeving in, niet per subomgeving.
  2. Ga naar: Algemeen / Communicatieservice / Communicatieprofiel.
  3. Open de eigenschappen van het communicatieprofiel Communicatie met Twinfield.
  4. Vink Geblokkeerd uit.
  5. Ga naar het tabblad: Instellingen.
  6. Vul bij de velden Service URL en Refreshtoken de gegevens in waarmee je linkt naar de betreffende Twinfield-administratie.
  7. Klik op: Opslaan en sluiten.

Je hebt het communicatieprofiel ingericht.

Geplande taak toevoegen:

Om een binnengekomen aangifte in het dossier van de organisatie te plaatsen, moet je de geplande taken Externe berichten verwerken en Communicatieservice verzenden en ontvangen

toevoegen.

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Geplande taak.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer Externe berichten verwerken bij Taak type.
  4. Klik op: Volgende.
  5. Selecteer op welke dag(en) je de taak wilt uitvoeren. Vul het tijdstip in waarop je de taak wilt uitvoeren.
  6. Klik op: Voltooien.
  7. Herhaal dit voor de taak Communicatieservice verzenden en ontvangen.

Workflow inrichten

Als een bericht in Profit wordt ingelezen, komt deze automatisch in een workflow terecht. Met Profit wordt een type dossieritem meegeleverd voor deze workflow. Je moet bij dit type dossieritem een workflow toevoegen (een standaardworkflow wordt ook meegeleverd).

Je kunt geen type dossieritem voor accorderingsberichten toevoegen, je moet het meegeleverde type dossieritem Accorderingsbericht (Profit) gebruiken.

Klik hier voor meer informatie

Zie ook:

Direct naar

1. Communicatieservice inrichten
  2. Autorisatie
  3. Communicatieomgeving instellen
  4. Digipoort inrichten
  5. Externe portal voor IB- Vpb-aangiften
  6. Communicatieprofiel Syntrus Achmea inrichten
  7. Communicatieprofiel BeFrank inrichten
  8. Communicatieprofiel Pensioenaangifte inrichten
  9. Communicatieprofiel APG inrichten
  10. Communicatieprofiel Arbo Unie inrichten
  11. Communicatieprofiel ArboNed inrichten
  12. Communicatieprofiel Zorg van de Zaak inrichten
  13. Communicatieprofiel AZL inrichten
  14. Communicatieprofielen TKP Beveiliging, Detailhandel en Zoetwaren inrichten
  15. Communicatieprofiel UBL inrichten
  16. Communicatieprofiel eVerbinding inrichten
  17. Communicatieprofiel Communicatie met accountant inrichten
  18. Communicatieprofiel Twinfield inrichten
  19. Communicatie met Vervangingsfonds / Participatiefonds inrichten
  20. Communicatieprofiel Sociaal Secretariaat inrichten
  21. Berichten verzenden en ontvangen via de communicatieservice