Koppeling met Twinfield

Je beschikt over een communicatieprofiel voor ophalen van btw/icp aangiften vanuit Twinfield. Met dit communicatieprofiel kan je je cliënt OB de aangifte laten accorderen via OutSite. De koppeling werkt voor de suppletie-aangiften OB vanaf fiscaal jaar 2018 en voor de reguliere OB en ICP vanaf fiscaal jaar 2019.

Inrichten

Voordat je gebruik kunt maken van de koppeling moet je eerst de functionaliteit activeren en het communicatieprofiel inrichten.

Matchen

Profit matcht de binnengekomen aangifte op basis van het btw-nummer dat is vastgelegd in de eigenschappen van de organisatie op het tabblad ‘Communicatieconnector’.

Klik hier voor meer informatie

Verwerken berichten vanuit Twinfield:

Doordat je de geplande taak Externe berichten verwerken hebt ingepland ontvang je automatisch de aangiften en hoef je zelf niet op Berichten verwerkente klikken. De berichten staan bij Communicatieberichten.

1. Ga naar: Algemeen / Communicatieservice / Communicatiebericht.
  2. Filter op het berichtsubtype Twinfield XBRL-bericht.

Je ziet nu de berichten die zijn ontvangen vanuit Twinfield. De status van deze berichten is Ontvangen.

3. Via de geplande taak Externe berichten verwerken worden deze berichten automatisch verzonden aan de cliënt(en) OB, als je dit hebt ingericht in de workflow Accorderingsbericht (Profit). De status van de berichten is dan verwerkt en het bericht is toegevoegd aan het dossier van de organisatie.
  4. De cliënt OB logt in op OutSite en kan het dossieritem dat is aangemaakt raadplegen.

Het XBRL-bericht is omgezet naar PDF (een icp- of btw-rapport) zodat het rapport ook inhoudelijk leesbaar is voor de cliënt. De cliënt kan het dossieritem goedkeuren, een vraag stellen of afkeuren.

5. Als de cliënt OB de aangifte goedkeurt wordt het bericht ter verzending klaargezet in de communicatieberichten.

De status ‘Goedgekeurd’ of ‘Geaccordeerd’ wordt nu teruggekoppeld naar Twinfield.

6. Klik op Verzenden/Ontvangen om het XBRL-bericht daadwerkelijk naar de Belastingdienst te verzenden (via het communicatieprofiel Digipoort).

Direct naar

1. Aangifte omzetbelasting in Fiscaal
  2. Aangifte OB uitwerken
  3. Icp-gegevens importeren
  4. Suppletie uitwerken
  5. Standaardrapportage aangifte OB afdrukken
  6. Jaaroverzicht aangifte OB afdrukken
  7. Aangifte OB controleren
  8. Aangifte OB verzenden
  9. Aangifte OB vrijgeven
  10. Aangifte OB verwijderen
  11. Autoriseren Verwijderen aangifte BTW, ICP en Suppletie

Process

Aangifte OB

Work area

Fiscaal