Koppeling met Twinfield

Je beschikt over een communicatieprofiel voor ophalen van btw/ICP-aangiften vanuit Twinfield. Met dit communicatieprofiel kan je je cliënt OB de aangifte laten accorderen via OutSite. .

Inrichten

Voordat je gebruik kunt maken van de koppeling moet je eerst de functionaliteit activeren en het communicatieprofiel inrichten.

Matchen

Profit matcht de binnengekomen aangifte op basis van het btw-nummer dat is vastgelegd in de eigenschappen van de organisatie op het tabblad ‘Communicatieconnector’. Alle klanten waarvoor je als dienstverlener externe berichten indient, moet je als organisatie toevoegen in Profit.

Verwerken berichten vanuit Twinfield:

Doordat je de geplande taak Externe berichten verwerken hebt ingepland ontvang je automatisch de aangiften en hoef je zelf niet op Berichten verwerkente klikken. De berichten staan bij Communicatieberichten.

1. Ga naar: Algemeen / Communicatieservice / Communicatiebericht.
  2. Filter op het berichtsubtype Twinfield XBRL-bericht.

Je ziet nu de berichten die zijn ontvangen vanuit Twinfield. De status van deze berichten is Ontvangen.

3. Via de geplande taak Externe berichten verwerken worden deze berichten automatisch verzonden aan de cliënt(en) OB, als je dit hebt ingericht in de workflow Accorderingsbericht (Profit). De status van de berichten is dan verwerkt en het bericht is toegevoegd aan het dossier van de organisatie.
  4. De cliënt OB logt in op OutSite en kan het dossieritem dat is aangemaakt raadplegen.

Het XBRL-bericht is omgezet naar PDF (een ICP- of btw-rapport) zodat het rapport ook inhoudelijk leesbaar is voor de cliënt. De cliënt kan het dossieritem goedkeuren, een vraag stellen of afkeuren.

5. Als de cliënt OB de aangifte goedkeurt wordt het bericht ter verzending klaargezet in de communicatieberichten.

De status ‘Goedgekeurd’ of ‘Geaccordeerd’ wordt nu teruggekoppeld naar Twinfield.

6. Klik op Verzenden/Ontvangen om het XBRL-bericht daadwerkelijk naar de Belastingdienst te verzenden (via het communicatieprofiel Digipoort).

Direct naar

1. Aangifte omzetbelasting in Fiscaal
  2. Aangifte OB uitwerken
  3. Suppletie uitwerken
  4. Aangifte OB controleren
  5. Aangifte OB verzenden
  6. Aangifte OB vrijgeven
  7. Aangifte OB verwijderen
  8. OB aangifte accorderen
  9. ICP-gegevens importeren
  10. Standaardrapportage aangifte OB afdrukken
  11. Jaaroverzicht aangifte OB afdrukken
  12. Autoriseren Verwijderen aangifte BTW, ICP en Suppletie