Overnemen C/F-gegevens

Tijdens het uitwerken van een aangifte IB is het mogelijk om de Commercieel Fiscale gegevens over te nemen van een andere cliënt IB die een aangifte heeft in de huidige periode.

Je kunt gegevens overnemen van een andere cliënt.

Overnemen C/F gegevens:

1. Klik op: IB 20XX.
  2. Open de menu-optie Onderneming.
  3. Klik op: Fiscale balans/resultatenrekening.

Aan de linkerkant van het scherm is de menustructuur opgenomen.

4. Klik op: Overnemen gegevens. Je krijgt nu de volgende melding:

Met deze functie kunnen commercieel Fiscale gegevens overgenomen worden van een andere cliënt. Na het indrukken van de knop zal een scherm worden geopend met daarin de cliënten die een aangifte hebben in het huidige belastingjaar. Vervolgens kan de over te nemen onderneming geselecteerd worden.
    Let op! Alle in deze periode ingevoerde gegevens voor deze onderneming worden verwijderd. Het is na het uitvoeren van deze functie dus niet meer mogelijk de ingevoerde gegevens terug te halen! Alleen de cliënten met dezelfde instellingen kunnen worden overgenomen. Er wordt nu een weergave geopend met alle cliënten IB.

Let op:

Er worden alleen cliënten gepresenteerd waarbij de gegevens gelijk zijn. In veel gevallen staat de volgende instelling bij beide cliënten ongelijk:

• Kies voor Ga naar Fiscaal / Inkomstenbelasting / Cliënt IB / Eigenschappen / tabblad Fiscaal jaar / Eigenschappen / tabblad Bijzonderheden.
  • Controleer of hier het veld Fiscale cijfers inlezen hetzelfde is ingesteld als bij de cliënt waarvan je de gegevens wilt overnemen. Deze indeling kan afwijken van de indeling in de commerciële jaarstukken van de vennootschap.

1. Selecteer de cliënt waarvan je de gegevens over wilt nemen.
  2. Selecteer de juiste onderneming. Je krijgt nu een melding.
  3. Klik op: Ja.  om de gegevens over te nemen vanuit de geselecteerde vennootschap in de geopende vennootschap.

Schematisch ziet het proces er als volgt uit:

Tax_Overnemen C/F gegevens

Direct naar

1. Commercieel/Fiscaal uitwerken IB
  2. Opstarten C/F-module
  3. Commerciële balans / resultatenrekening
  4. Import C/F IB
  5. RGS brugstaat IB
  6. Overnemen C/F gegevens IB
  7. Verloop van het kapitaal
  8. Afwijking commercieel / fiscaal
  9. Herverdeling fiscaal vermogen
  10. Fiscale balans / resultatenrekening
  11. Rapportages C/F-module
  12. Samenwerkingsverband
  13. Aangifte met alleen fiscale cijfers