Herverdeling fiscaal vermogen IB

In dit onderdeel van de C/F module kun je het fiscaal vermogen herverdelen over de diverse posten binnen het fiscaal vermogen.

De mutaties die zijn verwerkt in Afwijking Commercieel Fiscaal worden rechtstreeks geboekt op de post Overige reserves van het fiscaal ondernemingsvermogen. Aangezien dit niet altijd juist is, kan de post Overige reserves verdeeld worden over de andere posten. Ook ander posten binnen het vermogen kunnen een andere plek krijgen, zowel aan het begin als aan het eind van het boekjaar.

Je kunt de herverdeling van het fiscaal vermogen opstarten door aan de linkerkant in het scherm van de C/F module te kiezen voor Herverdeling fisc. verm.

Zowel bij het einde als aan het begin van het boekjaar zijn er drie kolommen:

• Concept: overgenomen uit de Afwijking comm.fisc.
  • Herverdeling: hierin worden de bedragen ingevuld die herverdeeld moeten worden.
  • Definitief: hierin is het resultaat te zien van de herverdeling.

Je kunt de posten herverdelen door rechtstreeks te klikken in één van de witte velden van de kolom Herverdeling. Hierbij wordt de nul blauwgekleurd en kan het juiste bedrag worden ingevuld. De invoer kan worden bevestigd door de Enter-toets, de Tab-toets of door te klikken met de muis.

Direct naar

1. Commercieel/Fiscaal uitwerken IB
  2. Opstarten C/F-module
  3. Commerciële balans / resultatenrekening
  4. Import C/F IB
  5. RGS brugstaat IB
  6. Overnemen C/F gegevens IB
  7. Verloop van het kapitaal
  8. Afwijking commercieel / fiscaal
  9. Herverdeling fiscaal vermogen
  10. Fiscale balans / resultatenrekening
  11. Rapportages C/F-module
  12. Samenwerkingsverband
  13. Aangifte met alleen fiscale cijfers