Fiscale resultatenrekening IB

In dit onderdeel van de C/F module kun je een overzicht oproepen van de fiscale resultatenrekening. In de resultatenrekening zijn alle boekingen verwerkt van de voorgaande onderdelen. In dit onderdeel kun je geen gegevens wijzigen, je kunt de gegevens alleen raadplegen, als je hier wel gegevens wilt muteren moet je het veld Fiscale cijfers inlezen aanvinken bij de stamgegevens van de cliënt op het tabblad Fiscaal.

Verwerking terugkeerreserve:

Voor het verwerken van de terugkeerreserve in Profit Fiscaal moet je het veld Fiscale cijfers inlezen activeren bij de cliënt. Dit doe je via de volgende stappen:

1. Ga naar: Fiscaal / Inkomstenbelasting / Cliënt IB.
  2. Open de eigenschappen van een cliënt.
  3. Ga naar: het tabblad Fiscaal jaar.
  4. Open de eigenschappen van het belastingjaar.
  5. Ga naar het tabblad: Bijzonderheden.
  6. Vink Fiscale cijfers inlezen aan.
  7. Klik twee keer op Opslaan en sluiten.

Je kunt dit veld ook activeren in Fiscaal InSite.

8. Ga naar de cockpit van de cliënt IB.
  9. Klik op: IB 20XX.
  10. Open het menu-item Onderneming onder het kopje Winst uit onderneming.
  11. Klik rechtsboven in de hoek op Fiscale balans resultatenrekening.
  12. Ga naar: Fiscale jaarstukken.
  13. Vul bij 26. Buitengewone Baten of bij Buitengewone Lasten de Opheffing positieve/negatieve terugkeerreserve in.
  14. Klik op: Sluiten
  15. Sluit de aangifte af.

Direct naar

1. Commercieel/Fiscaal uitwerken IB
  2. Opstarten C/F-module
  3. Commerciële balans / resultatenrekening
  4. Import C/F IB
  5. RGS brugstaat IB
  6. Overnemen C/F gegevens IB
  7. Verloop van het kapitaal
  8. Afwijking commercieel / fiscaal
  9. Herverdeling fiscaal vermogen
  10. Fiscale balans / resultatenrekening
  11. Rapportages C/F-module
  12. Samenwerkingsverband
  13. Aangifte met alleen fiscale cijfers