Sectie ontkoppelen in fiscaal rapport

Je kunt een AFAS sectie ontkoppelen zodat je er bijvoorbeeld een stuk eigen tekst aan toe kunt voegen. Je kunt ook alle secties ontkoppelen. Je moet een sectie ontkoppelen als je iets wilt wijzigen in een rapport.

Let op:

Als je een AFAS Sectie ontkoppelt wordt deze niet meer onderhouden door AFAS. Je moet wijzigingen in de rapportage die betrekking hebben op deze sectie zelf doorvoeren! Wil je de ontkoppeling ongedaan maken? Lees dan Ontkoppelde of verwijderde sectie weer toevoegen!

Sectie ontkoppelen:

1. Ga naar: Fiscaal / Uitvoer / Beheer / Fiscaal rapport.
  2. Selecteer het rapport waarvan je een kopie wilt maken.
  3. Klik op: Meer acties / Kopiëren.
  4. Vul de omschrijving in.
  5. Klik op: Voltooien.

Je opent het rapport. Dit kan op één van de volgende manieren:

Document wordt automatisch geopend

Document handmatig openen via InSite

Document handmatig openen via Profit

6. Als je aan de linkerkant van het scherm geen Navigatievenster hebt, open je het tabblad Beeld en vink je Navigatievenster aan.
  7. Ga naar het tabblad: Beeld.
  8. Klik op: Navigatievenster.

Let op:

In Word 2007 ga je naar Beeld en vink je Documentstructuur aan.

9. Selecteer de sectie die je wilt ontkoppelen.

Je kunt ook meteen in het rapport de sectie selecteren. Je selecteert dan eerst een stuk tekst.

10. Ga naar het tabblad: Profit Fiscaal IB.
  11. Klik op de actie: Ontkoppelen.

Tax_Sectie ontkoppelen (10)

12. Klik op Ja bij de melding.

De gegevens in de ontkoppelde sectie zijn geel gemarkeerd. Hieraan herken je de gegevens die je aan kunt passen:

Tax_Secties ontkoppelen (20)

Let op:

Je kunt de markering uitzetten door in het lint de vink bij 'Markering weergeven' te verwijderen.

13. Pas de sectie aan.

Via de Stamgegevens kun je veldcodes toevoegen, je moet dan alleen zelf nog de omschrijving van het veld toevoegen. Via de Aangiftegegevens kun je een veldomschrijving met de veldcode toevoegen. Je kunt ook een masker opgeven bij de aangiftegegevens.

14. Klik op: Opslaan.

Direct naar

1. Fiscale standaardrapportage aanpassen
  2. Sectie ontkoppelen in fiscaal rapport
  3. Stamgegevens toevoegen aan fiscaal rapport
  4. Aangiftegegevens toevoegen aan fiscaal rapport
  5. Sectie verwijderen in fiscaal rapport
  6. Ontkoppelde of verwijderde sectie weer toevoegen in fiscaal rapport
  7. Bladwissel toevoegen aan fiscaal rapport