Bladwissel toevoegen aan fiscaal rapport

Je kunt zelf een bladwissel invoegen in de rapportage, zodat je bijvoorbeeld een stuk eigen tekst tussen twee AFAS secties kunt toevoegen. Met de bladwissel zorg je er ook voor dat er geen lege pagina’s in de rapportage worden afgedrukt. Je kunt een bladwissel toevoegen in alle standaardrapportages.

Beschrijving

Als je in een fiscale rapportage verschillende AFAS secties achter elkaar toevoegt, is het niet mogelijk om zelf nog eigen tekst tussen de AFAS secties in te voegen. Standaard is de ruimte tussen de AFAS secties niet door jezelf te onderhouden.

Wil je toch een eigen stuk tekst tussen twee AFAS secties toevoegen? Dan is het vanaf nu niet meer nodig om een AFAS sectie te ontkoppelen, maar gebruik je de bladwissel!

Om vrije ruimte te creëren tussen de twee AFAS secties zet je de cursor in de AFAS sectie en klik je op Bladwissel. De bladwissel wordt nu als vrij onderhoudbare tekst ingevoegd. Je hebt nu de mogelijkheid om eigen tekst tussen de AFAS secties toe te voegen.

Let op:

Er zijn verschillende scenario’s bij het toevoegen van de bladwissel in de rapportage:

• De cursor staat in een AFAS sectie: de bladwissel wordt ingevoegd boven de AFAS sectie waarin de cursor staat.
  • De cursor staat niet in een AFAS sectie: de bladwissel wordt ingevoegd op de plek van de cursor.

Het voordeel van de bladwissel is dat deze altijd wordt ingevoegd, ook als de cursor in een AFAS sectie staat! De bladwissel die je invoegt, bekijkt of de volgende AFAS sectie wel of niet gevuld is. De bladwissel wordt alleen uitgevoerd als de volgende AFAS sectie gevuld is. Bevat de volgende AFAS sectie geen informatie? Dan wordt de bladwissel niet uitgevoerd.

Door een bladwissel toe te voegen voorkom je dus ook dat het fiscale rapport met een lege pagina eindigt. Profit voert de bladwissel namelijk niet uit als de volgende AFAS sectie niet gevuld is.

Bladwissel toevoegen:

1. Ga naar: Fiscaal / Uitvoer / Beheer / Fiscaal rapport.
  2. Selecteer het rapport waarvan je een kopie wilt maken.
  3. Klik op: Meer acties / Kopiëren.
  4. Vul de omschrijving in.
  5. Klik op: Voltooien.

Je opent het rapport. Dit kan op één van de volgende manieren:

Document wordt automatisch geopend

Document handmatig openen via InSite

Document handmatig openen via Profit

6. Als je aan de linkerkant van het scherm geen Navigatievenster hebt, open je het tabblad Beeld en vink je Navigatievenster aan.
  7. Ga naar het tabblad: Profit Fiscaal IB.
  8. Selecteer de AFAS sectie waar je de bladwissel wilt toevoegen.
  9. Klik met de cursor in de sectie.
  10. Klik op de actie: Bladwissel.

Tax_Bladwissel toevoegen aan rapportage

11. De bladwissel is nu toegevoegd. Je kunt de vrije ruimte die is ontstaan nu naar eigen inzicht bewerken. Bijvoorbeeld met een standaard Enter of een eigen stukje tekst.
  12. Klik op: Opslaan.
Zie ook

Direct naar

1. Fiscale standaardrapportage aanpassen
  2. Sectie ontkoppelen in fiscaal rapport
  3. Stamgegevens toevoegen aan fiscaal rapport
  4. Aangiftegegevens toevoegen aan fiscaal rapport
  5. Sectie verwijderen in fiscaal rapport
  6. Ontkoppelde of verwijderde sectie weer toevoegen in fiscaal rapport
  7. Bladwissel toevoegen aan fiscaal rapport