A-biljet Vpb

Je maakt gebruik van het A-biljet als je binnenlands belastingplichtig bent. Je moet de aangifte van de vennootschapsbelasting elektronisch aanleveren.

A-biljet invullen:

1. Open Fiscaal InSite.
  2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: Cliënt Vpb.
  4. Selecteer de cliënt.

Let op:

Het komt voor dat je de cockpit niet altijd rechtstreeks kunt openen in een browser. Je krijgt een melding dat je je eigen browser moet gebruiken. Je klikt achter de URL op Kopiëren en plakt deze adresregel in je eigen browser. Nu open je de cockpit.

Als je het PCC lokaal hebt geïnstalleerd, dan wordt de stap Kopieer URL overgeslagen en wordt de cockpit lokaal direct geopend.

Fiscaal InSite

PCC inrichten en installeren

5. Kies nu uit:
    • Uitwerken aangifte Vpb
    • Versturen aangifte Vpb aan Belastingdienst

Omdat je de aangifte elektronisch verstuurt aan de Belastingdienst wordt de aangifte automatisch klaargezet op het moment dat je de aangifte retour krijgt van de cliënt. Je hoeft nu alleen maar te kiezen voor Klaarzetten aangifte en vervolgens voor Verzenden en Ontvangen om de aangifte te versturen aan de Belastingdienst.

Bij het versturen van de aangifte wordt gecontroleerd of er fouten zijn in het verificatiescherm. Als die er zijn wordt de aangifte niet verstuurd en wordt de foutmelding opgeslagen.

Direct naar

1. Soorten aangiftebiljetten Vpb