Verwijder cliënt Vpb

Met de functie Verwijder cliënt kun je een cliënt Vpb in zijn geheel verwijderen. Ook de historische gegevens van de geselecteerde cliënt gaan verloren. Als er nog machtigingen aanwezig zijn bij de cliënt, zullen deze eerst ingetrokken moeten worden voordat de cliënt verwijderd wordt. Trek dus eerst de actieve machtigingen in voordat je de cliënt IB via de optie Verwijder cliënt verwijdert.

Zie hiervoor Machtingen intrekken.

Als je alleen de jaargegevens van een cliënt wilt verwijderen, doe je dat in de eigenschappen van de cliënt.

Verwijderen cliënt Vpb:

Je kunt een cliënt IB of Vpb in zijn geheel verwijderen via de volgende stappen:

1. Ga naar: Fiscaal / Beheer / Verwijder cliënt.
  2. Selecteer het type cliënt Vpb.
  3. Vul een waarde in bij BSN/Fiscaal nummer/BTW-nummer.

Geef het fiscaalnummer in van de cliënt die je wilt verwijderen. Als je het fiscaalnummer niet weet kun je op het volgende scherm een cliënt selecteren. Je kunt dan ook via multiselect meerdere cliënten tegelijk verwijderen.

4. Klik op: Volgende.
  5. Selecteer de cliënt(en) als je zojuist geen nummer hebt ingevuld.
  6. Klik op: Volgende.

Je ziet nu een bevestigingsscherm voor het verwijderen van de geselecteerde cliënt.

7. Klik op: Voltooien als je de cliënt wilt verwijderen. Je kunt de (historische) gegevens van de cliënt niet meer terughalen.

Na het verwijderen van de cliënt Vpb is de bijbehorende vennootschap óók automatisch verwijderd.

Je kunt collectief cliënten verwijderen. De gekoppelde organisatie/persoon kan je ook direct verwijderen mits er geen koppelingen zijn naar andere stamgegevens (zoals Inkoop- of Verkooprelatie, Gebruiker, medewerker, etc.). Als er nog machtigingen aanwezig zijn bij de cliënt, zullen deze eerst ingetrokken moeten worden voordat de cliënt verwijderd wordt.

Collectief verwijderen cliënten Vpb:

Je kunt meerdere cliënten in een keer verwijderen.

1. Ga naar: Fiscaal / Beheer / Verwijder cliënt.
  2. Selecteer Vpb.
  3. Klik op: Volgende.

Je vult dus geen fiscaalnummer in.

4. Open de beknopte weergave.
  5. Druk op: Ctrl + S.
  6. Selecteer de cliënten die je wilt verwijderen.

Je kunt eventueel eerst een filter toevoegen zodat de weergave niet alle cliënten toont.

7. Vink Verwijderen gekoppelde organisatie/persoon aan, als je deze direct wilt verwijderen.
  8. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Cliënt Vpb Beheer
  2. Cliënt Vpb toevoegen
  3. Cliënt Vpb raadplegen
  4. Collectief wijzigen cliënt Vpb
  5. Cliënt Vpb verwijderen
  6. Cliënt Vpb InSite
  7. Cliënt Vpb blokkeren voor licentie
  8. Vennootschap
  9. Fiscale eenheid
  10. Stappenplan fiscale aangifte Vpb
  11. Soorten aangiftebiljetten Vpb

Process

Cliënt Vpb

Work area

Fiscaal