Migratie van Profit naar SB

De Profit migratie zorgt ervoor dat in vergelijking met andere manieren om een administratie te starten de meeste gegevens van Profit naar SB worden overgenomen. Dit betreft onder andere:

  • Administratie-instellingen, zoals bankrekeningen inclusief eventuele koppelingen en e-mailinstellingen.
  • Stamgegevens, zoals klanten, crediteuren en verkoopproducten.
  • Procesgegevens, zoals verkoopfacturen, inkoopfacturen, openstaande posten, vaste activa en btw-aangiften.
  • Financiële gegevens, zoals journaalposten en beginbalansen. Je grootboekrekeningschema zal worden gemigreerd naar het standaard grootboekrekeningschema van SB.

Wij bevelen deze methode aan om de volgende redenen:

  • Voorafgaand aan de migratie wordt de administratie in Profit uitgebreid gecontroleerd op consistentie met behulp van signalen. Dit is noodzakelijk om aansluiting tussen de subadministraties en de boekhouding te waarborgen; iets wat in SB verplicht is.
  • De gemigreerde administratie in SB lijkt het meest op wat je in Profit gewend was.
  • Na de migratie hoef je zo weinig mogelijk in te richten, omdat wij waar mogelijk alle instellingen overnemen. Ook bijvoorbeeld de bankkoppeling.
  • Het is mogelijk om historische gegevens van voorgaande boekjaren te migreren, waardoor je hiervoor niet meer in Profit hoeft te kijken.
  • De bijlagen van het lopend jaar bij de in- en verkoopfacturen komen mee in de migratie. De overige dossieritems en bijlagen zijn het eerste jaar volledig inzichtelijk in de Profit-omgeving waarvandaan gemigreerd is middels een kosteloze inkijklicentie. Daarna wordt deze gearchiveerd en is de data op aanroep te benaderen.

Deze optie vergt de meeste voorbereiding, maar neemt wel de meeste gegevens netjes over. Dit komt met name doordat verschillende processen in SB sterker aan elkaar gekoppeld zijn dan in Profit. Hierdoor kunnen in SB geen verschillen ontstaan in de cijfers van deze gekoppelde processen. Wanneer je de voorbereiding goed uitvoert vergt deze optie achteraf het minste nawerk.

  • Gebruik deze optie als je administratie hiervoor gevoerd is in Profit, netjes in balans is en je de historische gegevens van meerdere jaren wilt overnemen.

Meer informatie over het migratieproces

Migratie-opties

Meerdere administraties

Proefmigratie

Heb je vragen?

Stappenplan migratie

Stap 1: Profit administratie voorbereiden op migratie

Stap 2: Migratieplan toevoegen in SB

Stap 3: Migratieticket importeren in Profit

Stap 4: Meldingen voor migratie oplossen in Profit

Stap 5: Migratie-omgeving aanvragen in Profit en Bankkoppeling deactiveren

Stap 6: Grootboekrekeningen Profit koppelen aan SB

Stap 7: Migratie uitvoeren

Stap 8: Migratie controleren

Status van jouw vragen raadplegen

Alle vragen over de migratie van jouw administratie(s) vind je hier: AFAS Klantportal