Standen en Vervaldatum reserveringen raadplegen (Flex)

Je kunt de standen en vervaldatum van de reserveringen van de medewerkers raadplegen.

Bij verlof gaat het om de wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen. ADV-dagen worden hier niet getoond omdat deze geen wettelijke vervaltermijn hebben.

De berekening van het vervallen saldo is gebaseerd op de reserveringsregels. De reserveringsregels legt Profit vast per verloningsperiode. Voor het saldo kijkt Profit naar de verloningsperiodes die binnen het verloningsjaar liggen. De opbouw, correctie, opname of uitbetaling vindt in een periode plaats, niet op dagbasis. De mutaties in week 1 of 52/53 telt Profit daarom mee in het verloningsjaar waarbinnen de periode valt.

Het vervallen saldo kun je met een reserveringscorrectie handmatig afboeken.

Let op:

Bij een reserveringscorrectie maakt Profit geen journaalpost om het grootboek te corrigeren. Dit komt omdat de correctie normaal bedoeld is om de beginsaldi te importeren. Naast een reserveringscorrectie zul je ook het grootboek moeten corrigeren.

Standen en Vervaldatum reserveringen raadplegen:

  1. Ga naar: Hrm / Flex / Overzicht / Reserveringen met vervaldatum.

    Je bent voor deze functie geautoriseerd als je voor HRM / Flex / Declaratiecockpit geautoriseerd bent.

    Je ziet de reserveringen met bijbehorende vervaldatum en het te vervallen saldo, verdicht per medewerker, type reservering en jaar.

  2. Klik eventueel op Bijwerken gegevens.

    Vervolgens werkt Profit de gegevens van medewerkers met een declaratie waarvan de verloningsdatum/-tijd gelijk of later is dan de Datum verval reserveringen. Profit doet dit alleen voor de wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen.

Als er een declaratie aan de reserveringsregel is gekoppeld, haalt Profit het jaar uit de declaratie. Anders neemt Profit het verloningsjaar van de reserveringsregel.

Direct naar

  1. Reserveringen (Flex)
  2. Overhevelen van reservering in uren
  3. Standen en vervaldatum reserveringen raadplegen
  4. Saldo reserveringen medewerker raadplegen
  5. Saldo corrigeren
  6. Opnemen reservering via nacalculatie
  7. Reservering uitbetalen
  8. Terugdraaien uitbetaalde reserveringen