thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Inloggen via single sign-on

Je wilt inloggen op Profit Windows en/of InSite. Bij single sign-on gebruik je hiervoor een oplossing van een andere partij of een eigen oplossing. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat bij het inloggen op AFAS Online je Windows-inloggegevens worden toegepast. Hierdoor hoef je niet apart in te loggen op de portal.

Er is een aparte toelichting voor het inloggen op je eigen OutSite, AFAS Pocket of de AFAS Klantportal.

De meewerkgebruiker (van de accountant) logt altijd in met twee-factorauthenticatie, niet via single sign-on.

Inloggen via single sign-on:

Hieronder vind je de stappen voor single sign-on. Het is echter mogelijk, dat een gebruiker die al is ingelogd op basis van twee-factorauthenticatie, niet opnieuw hoeft in te loggen via single sign-on. Dit is bijvoorbeeld relevant voor partners, consultants en meewerkgebruikers die inloggen op een klantomgeving waarin SSO ingericht is. De klant bepaalt of je alsnog moet inloggen via zijn single-sign on oplossing, of niet. Je leest hier meer over in de inrichting van single sign-on.

 1. Log in via single sign-on.
 2. Ga naar www.afasonline.nl/12345.

  Vervang in deze URL 12345 door je eigen deelnemernummer.

 3. Klik op een tegel om Profit Windows of InSite te starten.

  Je beheerder moet de InSite-tegel toevoegen.

  Let op:

  Je kunt InSite ook starten door naar https://12345.afasinsite.nl gaan. Vervang 12345 door je eigen deelnemernummer. De URL https://12345.afasinsite.nl is altijd een snelle manier om InSite te starten.

 4. Bij de keuze voor Profit zal de Portal direct detecteren of Citrix Workspace geïnstalleerd is. Zo niet, klik dan op Download om Citrix Workspace te downloaden en installeren.

 5. Mocht het detecteren wat langer duren terwijl je Citrix Workspace al geïnstalleerd hebt, dan kun je het detecteren overslaan met de keuze Al geïnstalleerd.
 6. Geef je toestemming voor het starten van Citrix Workspace.

AFAS beveelt Citrix Workspace aan voor het werken met Profit Windows. Als je Citrix Workspace niet wilt of kunt installeren, kun je Profit Windows in een browser draaien met de keuze Gebruik webversie. Gebruik een door AFAS ondersteunde browser. Zie verder Webversie gebruiken in plaats van Citrix Workspace.

Inloggen bij meerdere deelnemernummers:

Als je een omgeving van een ander deelnemernummer wilt openen, ga je terug naar www.afasonline.nl/12345. Vervang 12345 door het juiste nummer.

Direct naar

 1. Inloggen op AFAS Online
 2. overzicht van de inrichting
 3. Eerste keer inloggen op AFAS Online met twee-factorauthenticatie
 4. Inloggen met twee-factorauthenticatie
 5. Inloggen met single sign-on
 6. Webversie gebruiken in plaats van Citrix Workspace
 7. Eigen gegevens wijzigen / ik heb een nieuwe telefoon