Inloggen via single sign-on

Je wilt inloggen op Profit en/of InSite. Bij single sign-on gebruik je hiervoor een oplossing van een andere partij of een eigen oplossing. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat bij het inloggen op AFAS Online je Windows-inloggegevens worden toegepast. Hierdoor hoef je niet apart in te loggen op de portal.

Er is een aparte toelichting voor het inloggen op je eigen OutSite, AFAS Pocket of de AFAS Klantportal.

De meewerkgebruiker (van de accountant) logt altijd in met twee-factorauthenticatie, niet via single sign-on.

Inloggen via single sign-on:

Hieronder vind je de stappen voor single sign-on. Het is echter mogelijk, dat een gebruiker die al is ingelogd op basis van twee-factorauthenticatie, niet opnieuw hoeft in te loggen via single sign-on. Dit is bijvoorbeeld relevant voor partners, consultants en meewerkgebruikers die inloggen op een klantomgeving waarin SSO ingericht is. De klant bepaalt of je alsnog moet inloggen via zijn single-sign on oplossing, of niet. Je leest hier meer over in de inrichting van single sign-on.

1. Log in via single sign-on.
  2. Ga naar www.afasonline.nl/12345.

Vervang in deze URL 12345 door je eigen deelnemernummer.

3. Klik op een tegel om Profit of InSite te starten.

Je beheerder moet de InSite-tegel toevoegen.

Let op:

Je kunt InSite ook starten door naar https://12345.afasinsite.nl gaan. Vervang 12345 door je eigen deelnemernummer. De URL https://12345.afasinsite.nl is altijd een snelle manier om InSite te starten.

4. Bij de keuze voor Profit zal de Portal direct detecteren of Citrix Workspace geïnstalleerd is. Zo niet, klik dan op Download om Citrix Workspace te downloaden en installeren. Mocht er een Update-melding komen van Citrix Workspace, dan kun je deze negeren.

5. Mocht het detecteren wat langer duren terwijl je Citrix Workspace al geïnstalleerd hebt, dan kun je het detecteren overslaan met de keuze Al geïnstalleerd.
  6. Geef je toestemming voor het starten van Citrix Workspace.

De Profit-omgeving wordt geopend.

7. Bij meerdere omgevingen selecteer je de omgeving (gebruikersnaam en wachtwoord hoef je hier niet meer in te vullen).

Zie ook:

Inloggen bij meerdere deelnemernummers:

Als je een omgeving van een ander deelnemernummer wilt openen, ga je terug naar www.afasonline.nl/12345. Vervang 12345 door het juiste nummer.

Direct naar

1. Inloggen op AFAS Online
  2. overzicht van de inrichting
  3. Inloggen op AFAS Online met AFAS Pocket met een nummer
  4. Eerste keer inloggen op AFAS Online met twee-factorauthenticatie
  5. Inloggen met twee-factorauthenticatie
  6. Inloggen met single sign-on
  7. Webversie gebruiken in plaats van Citrix Workspace
  8. Eigen gegevens wijzigen / ik heb een nieuwe telefoon