Inloggen op AFAS Online via AFAS Pocket met tweecijferige code

Het inloggen op AFAS Online met AFAS Pocket wordt nóg veiliger! Tijdens het inloggen verschijnt er straks een nummer op de AFAS Online Portal. Dit nummer vul je in AFAS Pocket in om je inlog te bevestigen. Dus geen groen vinkje meer! Hiermee verzekeren we dat jij zelf degene bent die de inlogpoging goedkeurt. Samen werken we zo aan een nog veiligere digitale omgeving. We verwachten dit in de week van 22 april uit te leveren.

Daarnaast wordt de termijn voor het onthouden van een vertrouwd apparaat verhoogd van 7 naar 30 dagen.

Nieuwe inlogmethode

Oude inlogmethode

Inloggen met AFAS Pocket via een uniek nummer:

1. Ga naar www.afasonline.nl.
  2. Vul je e-mailadres en wachtwoord in.
  3. Vink het veld Vertrouw dit apparaat 30 dagen aan om het apparaat waarop je inlogt 30 dagen te vertrouwen. Dit betekent dat je de volgende 30 dagen alleen met je wachtwoord hoeft in te loggen en niet hoeft te bevestigen via twee-factorauthenticatie.

Let op:

Vink dit veld NIET aan als je een gedeeld apparaat gebruikt, zoals een computer die door meerdere collega's gebruikt wordt. Vink dit veld ook niet aan op een openbaar apparaat, zoals een computer in een hotel of andere openbare ruimte.

4. Je hebt de code nodig die in het scherm getoond wordt (19 is een voorbeeld).

5. Pak je smartphone en open AFAS Pocket.
  6. Vul het nummer in.
  7. Tik op Versturen.
    Je wordt ingelogd op AFAS Online.

Direct naar

1. Inloggen op AFAS Online
  2. overzicht van de inrichting
  3. Inloggen op AFAS Online met AFAS Pocket met een nummer
  4. Eerste keer inloggen op AFAS Online met twee-factorauthenticatie
  5. Inloggen met twee-factorauthenticatie
  6. Inloggen met single sign-on
  7. Webversie gebruiken in plaats van Citrix Workspace
  8. Eigen gegevens wijzigen / ik heb een nieuwe telefoon