Inloggen op AFAS Online

Je gebruikt het AFAS Online platform om in te loggen via twee-factorauthenticatie of single sign-on. Vervolgens start je Profit Windows (dit draait in Citrix) of InSite.

2FA Inloggen op AFAS Online

Twee-factorauthenticatie

Bij twee-factorauthenticatie log je in via AFAS Online. Je logt in met e-mailadres + wachtwoord en je bevestigt het inloggen via je smartphone. Dit kan via één druk op de knop als je AFAS Pocket gebruikt. Zo niet, dan krijg je een SMS met een bevestigingscode.

Single sign-on

Als je niet wilt inloggen met de standaard inlogmethode van AFAS, kun je gebruik maken van een eigen oplossing. Je logt dan in via single sign-on (SSO), waarbij je als organisatie zelf bepaalt hoe je wilt dat gebruikers inloggen. Bij het gebruik van SSO ben je als organisatie zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van je inlogmethode en het beschermen van je data. Ook het beheer en onderhoud is de verantwoordelijkheid van de organisatie zelf.

Meewerkgebruikers loggen altijd in op basis van twee-factorauthenticatie.

Citrix

Profit Windows draait in Citrix Receiver of Citrix Workspace. Als dit programma niet geïnstalleerd is, dan wordt dit automatisch geïnstalleerd als je Profit voor het eerst start. In veel organisaties zal de beheerder Receiver of Workspace op je computer installeren.

Het is mogelijk om Profit Windows in een browser te gebruiken (je gebruikt dan de webversie van Citrix). In de webversie kun je niet printen en de favorieten in Profit worden niet bewaard.

Werkwijze

Twee-factorauthenticatie

Single sign-on

Process

Autorisatie Inloggen