Omschrijvingen in codetabellen vertalen (o.a. artikel en looncomponent)

Je kunt in Profit omschrijvingen van items (artikel, e.d.), routes, eenheden en locaties, etc. vertalen naar meerdere talen. De taalinstelling in de eigenschappen van de verkooprelatie of inkooprelatie zorgt er dan voor dat het item in de juiste taal wordt getoond en afgedrukt/verstrekt.

Beschrijving

Voorbeeld: 

Je exporteert artikelen naar verkooprelaties in Duitsland en Engeland. Als je de artikelomschrijvingen vertaalt, kun je de omschrijvingen op de offertes, orders, pakbonnen, etc. tonen in de taal van de verkooprelatie.

Door de items, e.d. te vertalen kun je de omschrijving in de taal van de verkoop-/inkooprelatie tonen in de boekingslay-out en in een rapport. Deze functie is vooral handig als je met meerdere talen te maken hebt. Je kunt met één veld verschillende talen tonen in dezelfde boekingslay-out of in hetzelfde rapport.

Je kunt zowel tabellen met meegeleverde codes vertalen als zelf aangemaakte stamgegevens (items, eenheden, artikelgroepen, etc.). Welke velden je precies kunt vertalen, hangt van de tabel af. Vaak gaat het om de code, de omschrijving, de extra omschrijving en de opmerking (uit de staart van de boekingslay-out).

Deze functie kun je ook gebruiken voor het vertalen van looncomponenten en/of functies. In de eigenschappen van de medewerker moet je dan de afwijkende taal aangeven.

Je kunt de vertaalde omschrijvingen, etc. niet meer wijzigen in de boekingslay-out, als je een order toevoegt. Als je dit wel wilt, kun je beter niet vertalen maar bijvoorbeeld een vrij veld toevoegen dat je tijdens het boeken wijzigt.

Het is mogelijk de vertalingen te importeren.

Om (artikel)omschrijvingen te vertalen, controleer je eerst of de taaltabel de taal bevat waarnaar je wilt vertalen. Vervolgens vertaal je de omschrijvingen van de artikelen, voor zover je nodig vindt. De velden die je hebt vertaald per artikel, voeg je toe aan de order boekingslay-out. Bij de verkooprelaties stel je in welke taal ze gebruiken. Tenslotte voeg je orders toe voor de verkooprelaties met verschillende taalinstellingen, waarbij je de omschrijvingen e.d. in de taal van de verkooprelatie ziet.

Werkwijze

Zie ook