Vertaling item toevoegen

Je kunt in Profit omschrijvingen van items (artikel, e.d.), routes, eenheden en locaties, etc. vertalen naar meerdere talen. De taalinstelling in de eigenschappen van de verkooprelatie of inkooprelatie zorgt er dan voor dat het item in de juiste taal wordt getoond en afgedrukt/verstrekt. Op de rapporten en in de boekingslay-outs kun je dan de vertaalde code en de vertaalde omschrijving tonen.

Onderstaande beschrijving geldt ook voor de overige tabellen zoals Betaalvoorwaarde, Artikeldimensie, Eenheid, etc.

Je kunt vertalingen importeren met Ordermanagement / Beheer / Import item / Vertaling.

Omschrijvingen vertalen:

Let op:

Met de actie Bijwerken vertalingen codetabellen kun je alle vertalingen (codes en omschrijvingen) bijwerken op basis van standaardvertalingen in Profit. Hiermee kun je je codetabellen dus initieel vullen met vertalingen die al in Profit aanwezig zijn.

Hierdoor worden vertalingen die je al handmatig hebt toegevoegd, overschreven.

1. Ga naar:
    • Algemeen / Inrichting / Landinstellingen / Vertalingen.
    • Ordermanagement / Beheer / Inrichting / Vertalingen.
  2. Open de eigenschappen van de tabel waarvoor je vertalingen in wilt voeren, bijvoorbeeld Items voor artikelomschrijvingen.

Je ziet nu een boekingslay-out. Je gaat per regel vertalen.

3. Selecteer de Taalcode van de taal waarvoor je nieuwe vertalingen wilt toevoegen. Als de basistaal Nederlands is, wil je nu bijvoorbeeld de omschrijvingen vertalen naar het Engels.
  4. Klik op: Selecteren.
  5. Vul de vertalingen in.

Welke velden je precies kunt vertalen hangt samen met het type tabel dat je wilt vertalen.

Als bijvoorbeeld een code hetzelfde moet blijven als de originele code, vul je niets in.

6. Als je voor een vrije tabel vertalingen invoert, kun je eventueel ook de velden Vertaalde extra omschrijving en Opmerking (onderin de boekingslay-out) vertalen.
  7. Klik op: Opslaan

De vertaling wordt opgeslagen en het scherm blijft geopend. Je kunt nu een andere code vertalen.

8. Klik op: Voltooien
  9. Voeg nu de velden toe aan de boekingslay-outs of de rapporten.

Direct naar

1. Omschrijvingen in codetbellen vertalen (o.a. artikel en looncomponent)
  2. Taalcode toevoegen
  3. Artikelomschrijvingen vertalen of vertalingen importeren
  4. Vertaling looncomponent toevoegen
  5. Velden in boekingslay-outs opnemen
  6. Vertaalde velden in rapport en document gebruiken
  7. Taal instellen in eigenschappen inkoop en/of verkooprelatie

Process

Taal